Αρχική Ν. Λακωνίας Κουρουμπλής από Λακωνία – Μίλησε για νέο Νοσοκομείο στη Σπάρτη, Μακεδονικό και...

Κουρουμπλής από Λακωνία – Μίλησε για νέο Νοσοκομείο στη Σπάρτη, Μακεδονικό και επάνοδο Σαμαρά στη Ν.Δ. (Βίντεο)

Συνέντευξη στην apela.gr παραχώρησε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, ο βουλευτής, πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε σε πάρα πολλά κρίσιμα θέματα που αφορούν στις εκλογές, στη χώρα αλλά και στη Λακωνία.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τις ευρωεκλογές, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες κατανοούν ότι δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι προπάτορες και οι ιδρυτές της. Είναι μια Ευρώπη που αποκλίνει συνεχώς στη διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Άρα λοιπόν πρέπει να χτιστεί μια νέα Ευρώπη».

Ακολούθως ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στη Λακωνία και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Σπάρτης τόνισε πως «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργικές ανάγκες, που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο», ενώ δεσμεύτηκε πως το θέμα θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «ανέλαβε τη χώρα σε μια κατάσταση οικονομικής χρεοκοπίας, οικονομικής κατοχής στην κυριολεξία» προσθέτοντας πως «δουλέψαμε σκληρά σε πάρα πολλά μέτωπα. Μετά από την έξοδο από τα μνημόνια, άρχισε η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα τα οποία αποτυπώνουν το πραγματικό της κοινωνικό πρόγραμμα». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «ο Τσίπρας φαίνεται ότι είναι ένας πολιτικός που ήρθε για να μείνει», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι υπέρ ούτε της διάλυσης του ΚΙΝΑΛ ούτε της απαξίωσης αυτού του χώρου. Ο χώρος αυτός είναι ένας ιστορικός χώρος».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το κατά πόσο θα έχει επιπτώσεις προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν πιστεύω ότι θα έχει επιπτώσεις. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια εξίσου πατριωτική κυβέρνηση όπως θα ήταν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Δεν παραχωρώ λοιπόν σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητεί και τον δικό μου πατριωτισμό, όπως εγώ δεν διανοούμαι να το κάνω για κανέναν άλλον άνθρωπο. Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση έπραξε αυτό που συμφέρει την πατρίδα».

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αφήνονται από τα κόμματα στο να διαχειρίζονται τα ζητήματα αυτά με ένα δικό τους τρόπο. Εμείς συμμετέχουμε σε συνεργασίες, είμαστε ανοικτοί. Υπάρχει εδώ στον Δήμο ένας επιτυχημένος Δήμαρχος και πιστεύω ότι ο λαός θα του δώσει άλλη μία ευκαιρία για να επιτελέσει το έργο του», ενώ προς το τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο, στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα τριχοτομημένο κόμμα. Πιστεύει κανείς σοβαρός Νεοδημοκράτης ότι ο Αντώνης Σαμαράς έπαψε να ονειρεύεται την επάνοδό του στην ηγεσία της Ν.Δ.; Αν δεν πάει καλά ο κ. Μητσοτάκης -που δεν θα πάει καλά- στις ευρωεκλογές, θα δείτε τι θα γίνει στη Ν.Δ.».

Ολοκληρώνοντας, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα του Νοσοκομείου Σπάρτης, σημειώνοντας: «Θέλω να κάνω μια δημόσια δέσμευση ότι εγώ και μετά τις ευρωεκλογές θα έρθω εδώ, και να ξέρετε, θα αποκτήσετε έναν υποστηρικτή με τη μαχητικότητα που έχω ως άνθρωπος και έχω επιδείξει διαχρονικά, για να γίνει το καινούργιο Νοσοκομείο στη Σπάρτη.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη

Πηγή: apela.gr