Αρχική Eπικαιρότητα Απίστευτο: Tο κράτος αρνείται να δώσει στοιχεία στη χήρα Φύτρου για την...

Απίστευτο: Tο κράτος αρνείται να δώσει στοιχεία στη χήρα Φύτρου για την πυρκαγιά που της στέρησε σύζυγο και παιδιά

«Οπως προδήλως καταδεικνύεται από τα ανωτέρω, παρά τη σωρεία των περιγραφομένων αιτήσεών μου προς τους άνω αναφερόμενους φορείς, ουδείς εξ αυτών έχει θέσει υπ’ όψιν μου τα αιτούμενα έγγραφα, ώστε να τα έχω στη διάθεσή μου, προκειμένου να ασκήσω ορισμένη αγωγή χρηματικής ικανοποίησης, ένεκα ψυχικής οδύνης από τον άδικο χαμό της οικογένειάς μου, την 23η Ιουλίου 2018, ενώπιον των διοικητικών και αστικών δικαστηρίων».

Με αυτά τα λόγια η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου, που έχασε τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε χθες ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «AEROSERVICES SA», ζητώντας τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες.

Οπως εξηγεί η ίδια στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε, παρά τις οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και πρόσωπα όπως το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τον αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχει λάβει απαραίτητα έγγραφα που θα ήταν χρήσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης και ενδεχομένως να αποδείκνυαν ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Είναι δε βέβαιο ότι η πολυπλοκότητα της υποθέσεως και οι πολλαπλές συναφείς μηνύσεις και εγκλήσεις που έχουν υποβληθεί για σειρά αδικημάτων κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής από έχοντες έννομο συμφέρον σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη έρευνα, έχουν ως αποτέλεσμα τη χρονική καθυστέρηση άσκησης ποινικής δίωξης, πολλώ δε μάλλον της παραπομπής των κατηγορουμένων στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια και της καταδίκης των ενόχων», ανέφερε η κ. Βουκάκη και πρόσθεσε: «Καθ’ όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έρευνας θα απολέσω, εκ των πραγμάτων, σημαντικά έννομα δικαιώματά μου (π.χ. τόκοι, καθυστέρηση κατάθεσης αγωγής, προθεσμίες, επιδόσεις), τα οποία είναι δυνατό να αποφευχθούν μόνο με την αποδοχή από το Δικαστήριό σας της παρούσης αίτησής μου».

Ο συνήγορος

«Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην μας γνωστοποιήσουν τα έγγραφα που τους ζητάμε. Με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο. Κυρίως αθέμιτο. Ενώ μας έλεγαν ότι θα τα πάρουμε από τον εισαγγελέα, δεν μας τα δίνουν ούτε με εισαγγελική παραγγελία ούτε με τίποτα. Ορισμένα από αυτά δεν είναι μέρος της αξίας. Σίγουρα έχουν τα έγγραφα που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα. Υπάρχουν διάλογοι που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αυτά τα έγγραφα δεν τα έχουν δώσει στους εισαγγελείς. Γι’ αυτό τους ζητάμε να τους καλέσουμε και να πάρουμε τα έγγραφα», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο συνήγορος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος.

Αναπάντητα ερωτήματα

Σημειώνεται πως υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τα οποία θέτει για έτι μία φορά η χήρα Φύτρου στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε:

  • Τα άλλα δύο (2) ελικόπτερα ΒΚ τα οποία, συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, ΓΙΑΤΙ έμειναν αδρανή;
  • Το ελικόπτερο ΒΚ που κατέφθασε στο Μάτι από την Κινέτα και εκεί διαπίστωσε την έλλειψη καυσίμων επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, προφανώς για ανεφοδιασμό, ΓΙΑΤΙ δεν επέστρεψε για να επιχειρήσει στο ΜΑΤΙ;

Τα παραπάνω συνιστούν και το λόγο που η ίδια ζητάει να της χορηγηθεί το υλικό των καμερών οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS).

Προηγούμενο άρθροΛ.Μπαζιωτόπουλος: “Προ των πυλών η ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Φωτή Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Παράταξη “Μαζί Μπορούμε” του Τιμολέοντος Πιέτρη