Αρχική Ν. Λακωνίας Περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λακωνία και την ανατολική Μάνη (Εικόνες)

Περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λακωνία και την ανατολική Μάνη (Εικόνες)

Σειρά συναντήσεων με τοπικούς αξιωματούχους αλλά και φορείς περιελάμβανε η διήμερη παρουσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λακωνία και την ανατολική Μάνη. O Βουλευτής, τέως Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τοπικά ζητήματα όπως και να συνομιλήσει με τον κόσμο.

Αρχικώς ο κ. Κουρουμπλής έδωσε το «παρών» το πρωί της Κυριακής στην Αρεόπολη της ανατολικής Μάνης και στις εκδηλώσεις της περιοχής για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, δίπλα σε πλήθος κόσμου και επισήμων που τίμησε με την παρουσία του την ιστορική ημέρα. Και έστειλε μήνυμα ενότητας ενόψει της εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση:

«Είναι μια ημέρα συλλογικής μνήμης για όσους, με τη θυσία της ζωής τους, ανύψωσαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Είναι όμως και μια μέρα συλλογισμού και διδάγματος γιατί εκείνος ο υπέρτατος αγώνας, απειλήθηκε από το σαράκι του “εγώ”. Του διχασμού. Και ο Ελληνισμός, διαχρονικά, όταν απειλήθηκε, απειλήθηκε από τον διχασμό. Ας υποτάξουμε το υπερτροφικό μας εγώ, στο μέτρο της συλλογικής προσπάθειας. Να βγει η πατρίδα από αυτή την κρίση όρθια, χωρίς να αφήσει πίσω της κοινωνικά νεκροταφεία» ήταν η δήλωση του κ. Κουρουμπλή.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο Λιμεναρχείο Γυθείου με τον Λιμενάρχη πλωτάρχη κ. Γιαννουράκο και τον Υπολιμενάρχη υποπλοίαρχο κ. Βουρλέτση, με τον επικεφαλής Χρήστο Αθανασιάδη και μέλη του δραστήριου Συλλόγου Ποντίων Λακωνίας «Ο Πόντος» κάνοντας συζήτηση για θέματα που άπτονται της ποντιακής κοινότητας, καθώς και με το Σύλλογο ΑΜΕΑ Λακωνίας

Η διήμερη περιοδεία του κ. Κουρουμπλή στη Λακωνία συνεχίστηκε σήμερα με συναντήσεις που είχε με τοπικούς αξιωματούχους. Αρχικώς με τον δήμαρχο Ευάγγελο Βαλιώτη, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αργυρόπουλο και τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Πανάγο Φραγκή, στο δημαρχείο για θέματα που αφορούν στον δήμο και την περιοχή γενικότερα ενώ ο κ. Βαλιώτης ευχήθηκε στον κ. Κουρουμπλή καλή επιτυχία στις προσεχείς αρχαιρεσίες.

Ακολούθησε συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Λακωνίας με την Αντιπεριφερειάρχη του νομού, Ντία Τζανετέα και επίσκεψη του Βουλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, στη Σπάρτη, όπου τον υποδέχθηκαν και είχαν κουβέντα μαζί του ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτήρης Μπότσιος καθώς και μέλη από το σωματείο ιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου.

Η περιοδεία του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λακωνία και την ανατολική Μάνη ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Αρχικώς επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτη και συνομίλησε τον διοικητή της, πύραρχο Γεώργιο Καρακίτσο, και κατόπιν την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής Ηλία Αξιοτόπουλο, τον υποδιευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη και τους διοικητές των επιμέρους τμημάτων. Η συζήτηση αφορούσε στα θέματα που απασχολούν τις αρχές στην περιοχή της Λακωνίας αλλά και το έργο που παράγει η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας στην περιοχή.