Αρχική Ν. Αρκαδίας Κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό Τρίπολης-Πύργου – Που ξεκινούν έργα!

Κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό Τρίπολης-Πύργου – Που ξεκινούν έργα!

Την έγκριση της τεχνικής μελέτης που συντάχτηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αρκαδίας του έργου με τίτλο «AΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΚΟΥΛΑ»  και την απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου στην εταιρεία «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» που προσέφερε την μικρότερη τιμή επί των τιμών του τιμολογίου με ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ : 86.999,99 € ( με ΦΠΑ ) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ. 2 περ. γ του Ν. 4412/16 : « ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ » αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Αυτό που τονίστηκε στο σκεπτικό της απόφασης είναι: “Σαν αποτέλεσμα των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων στην Π.Ε. Αρκαδίας έχει παρουσιαστεί επιτακτική ανάγκη για την κατεπείγουσα αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε τμήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, που υπέστησαν επικίνδυνες κατολισθήσεις, καθιζήσεις, αποκολλήσεις, βράχων κλπ. από τις πρόσφατες θεομηνίες με αποτέλεσμα τμήματα των οδών να έχουν καταστραφεί με κίνδυνο την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων οχημάτων καθόσον αποτελούν τους μοναδικούς δρόμους πρόσβασης με ασφάλεια στις περιοχές.

Τα έργα αφορούν την προσωρινή αποκατάσταση των τμημάτων της οδού και κρίνονται κατεπείγοντα, τόσο για την προστασία του υπολοίπου τμήματος της οδού όσο και για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.”

Πηγή: kalimera-arkadia.gr