Αρχική Ν. Αχαΐας Καφετέριες-φαντάσματα σήμερα σε Πάτρα και Αίγιο – Γιατί δεν άνοιξαν τα καταστήματα

Καφετέριες-φαντάσματα σήμερα σε Πάτρα και Αίγιο – Γιατί δεν άνοιξαν τα καταστήματα

Όποιος θέλει να πιει καφέ στην Πάτρα και στο Αίγιο σήμερα καλό είναι να τον φτιάξει από το σπίτι του καθώς τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής έχουν βάλει «λουκέτο», καθώς οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με τον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρας, καφέ κι εστιατόρια τη Πάτρας θα κλείσουν στο σύνολό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετάσχουν και παρεμφερείς κλάδοι όπως αρτοποιοί, ιδιοκτήτες ταχυφαγείων κτλ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), διευκρινίζει πως η συμμετοχή είναι καθολική, ενώ μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης: «Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο».

Οι καταστηματάρχες αναφέρουν τα αιτήματά τους που είναι τα εξής:

1. Μονοψήφιο ΦΠΑ και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.

2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους

3. Μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού

4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας θα είναι και τα καταστήματα Αιγίου, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, μένοντας κλειστά για μία μέρα.