Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αρχισε να προβάλλεται στη Σκανδιναβία το τηλεπαιχνίδι που γυρίστηκε στη Μεσσηνία

Αρχισε να προβάλλεται στη Σκανδιναβία το τηλεπαιχνίδι που γυρίστηκε στη Μεσσηνία

Με άρθρα που υμνούν τη Μεσσηνία και την παρουσιάζουν ως έναν “εναλλακτικό ελληνικό παράδεισο” συνδυάστηκε η πρεμιέρα του σουηδικού τηλεπαιχνιδιού “Mästarnas mästare” (“Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών”), που ξεκίνησε να προβάλλεται την προηγούμενη εβδομάδα από το κρατικό κανάλι της Σουηδίας SVT1.

Κάθε Κυριακή σε πρώτη προβολή και κάθε Τετάρτη σε επανάληψη, πάνω από 2 εκατ. τηλεθεατές για τις επόμενες 10 εβδομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για μία ακόμα χρονιά το πολύ δημοφιλές τηλεπαιχνίδι, που τον περασμένο Σεπτέμβριο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία.

Το πρώτο επεισόδιο ξεκίνησε με πλάνα που γυρίστηκαν στον πύργο του Σαράβα στους Ανω Δολους, με θέα τον Ταΰγετο, αλλά και με εικόνες από την παραλία της Μπούκας.

Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα των 10 συμμετεχόντων αθλητών είναι ένας από τους παράγοντες που εγγυώνται την επιτυχία της παραγωγής και παράλληλα τη μεγάλη προβολή της δικής μας περιοχής.

H εφημερίδα “Aftonbladet”, με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες καθημερινά σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία, με αφορμή την πρεμιέρα του τηλεπαιχνιδιού, σε ειδικό ρεπορτάζ για τον τόπο διεξαγωγής του χαρακτήρισε την Καλαμάτα “πολύτιμο λίθο για τους Σουηδούς, που έχουν κουραστεί από τα κλασικά τουριστικά νησιά” – ενώ αναφέρει πως “τα ελαιόδεντρα, οι θαυμάσιες γαστριμαργικές εμπειρίες και η όμορφη παραλία της πόλης είναι μια καθαρή απόλαυση”.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις αρκετές επιλογές διασκέδασης που υπάρχουν, σε σχέση με το μέγεθος της Καλαμάτας, ενώ δεν λείπουν τα σχόλια θαυμασμού για το τοπικό ελαιόλαδο.

Τέλος, μαζί με τις προτάσεις για επίσκεψη και διασκέδαση στη γύρω περιοχή, το ρεπορτάζ κλείνει ως εξής: “Σίγουρα μπορώ να φανταστώ ότι θα γυρίσω πίσω, μπορώ να φανταστώ ότι θα μείνω στην Καλαμάτα! Είναι ιδιαιτέρως όμορφα και σχετικά φθηνά για να κάνουν εκεί διακοπές οι Σουηδοί”.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκτός από τους 10 δημοφιλείς αθλητές – παίκτες του “Mästarnas mästare” που διέμειναν σε βίλα στη Σάνταβα, στην περιοχή μας βρέθηκαν επίσης περίπου 45 μέλη της παραγωγής, που μεταξύ άλλων συνεργάστηκαν και με τοπικές επιχειρήσεις (ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξυλουργείο για τα σκηνικά, catering κ.ά.).

Μιλώντας στην “Ε” ο Θανάσης Ψαρούλης, που αποτελεί τον βασικό σύνδεσμο της Μεσσηνίας -όχι μόνο με αυτή την παραγωγή αλλά και με πολλές άλλες δράσεις για την προβολή της περιοχής- στη Βόρεια Ευρώπη, το “Mästarnas mästare” μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στήριγμα για την περαιτέρω γνωριμία των Σκανδιναβών με τις ομορφιές του τόπου μας, και ίσως το έναυσμα για αρκετούς ώστε να προγραμματίσουν προσεχώς κάποια επίσκεψη.

Καταλήγοντας θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα, καθώς επίσης το Λιμεναρχείο και το Δασαρχείο πρόσφεραν σημαντική βοήθεια στην εξέλιξη της παραγωγής, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια αρκετών ιδιωτών, στις ιδιοκτησίες των οποίων έγινε κινηματογράφηση.

πηγή eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροΤαχυδρομικό περιστέρι πουλήθηκε έναντι 1,25 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΗ Δημ.Αρχή Παπακυριάκου καίει τα καλάμια αντί να τα απομακρύνει από την παραλία Βραχατίου – Οικολογικό ατόπημα και πάλι