Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Νίκος Μοναστερλής με την Πορεία Ευθύνης και τον Αλέξανδρο Πνευματικό.

Ο Νίκος Μοναστερλής με την Πορεία Ευθύνης και τον Αλέξανδρο Πνευματικό.

Ο Νικόλαος Μοναστερλής του Κωνσταντίνου και της Ευθαλίας γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στον συνοικισμό Κορίνθου με καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Από πολύ μικρή ηλικία απασχολήθηκε στην εργασία του πατέρα του, ως οικοδόμος-ελαιοχρωματιστής. Σπούδασε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κορίνθου, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν σε χειρωνακτικές εργασίες.

Τελείωσε το Λύκειο με βαθμό 19 και 6/7. Μετά από εξετάσεις, εισήχθη στο ΑΤΕΙ Αθηνών και σπούδασε Οδοντοτεχνίτης, εργαζόμενος παράλληλα, ως οικοδόμος, με τον πατέρα του και τον αδελφό του Στυλιανό Μοναστερλή.

Η θητεία του στον Στρατό Ξηράς ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Ξεκίνησε από την Άρτα, εισήχθη στη Σχολή Δ.Ε.Α. Λαμίας και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε, κατά σειρά, στη Χίο, στη Φιλιππιάδα και στα Ιωάννινα, όπου και ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός.

Στο Λιμενικό Σώμα κατετάγη το έτος 2002. Αποφοιτώντας έλαβε την ειδικότητα του Αρμενιστή και τοποθετήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

Το έτος 2003 απεβίωσε ο πατέρας του αγαπητός συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Μοναστερλής.

Για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 παρακολούθησε τα προβλεπόμενα σχολεία ασφαλείας για την αντιτρομοκρατία και δίωξη ναρκωτικών και συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το 2005 μετετέθη στο τότε Λιμεναρχείο Ισθμίων, ως κυβερνήτης του περιπολικού-καταδιωκτικού σκάφους της υπηρεσίας. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε μια κόρη την Ευθαλία Μοναστερλή, η οποία φοιτά στην τετάρτη τάξη του δημοτικού. Με τη γέννηση της κόρης του μετετέθη στο Λιμεναρχείο Κορίνθου, ως κυβερνήτης του περιπολικού, καταδιωκτικού, διασωστικού σκάφους της υπηρεσίας αυτής και προσφάτως τοποθετήθηκε στο κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Λιμενικό Σώμα έχει αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά, όπως, διασώσεις, αναζητήσεις αγνοουμένων, καταδίωξη και σύλληψη εγκληματιών και έχει διενεργήσει ελέγχους για πρόληψη και καταστολή αξιοποίνων πράξεων.

Αφοσιωμένος στην αποστολή του Λιμενικού Σώματος, είναι σε 24ωρη επιφυλακή, λόγο του ότι είναι κυβερνήτης πλωτών περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Έχει βραβευθεί πολλάκις από την υπηρεσία του όπου ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του υπηρετεί το καθήκον.

Φέρει άψογα την στολή του, αντανακλά στο πρόσωπό του την ανθρώπινη αλληλεγγύη, την άριστη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και την πλήρη συνείδηση του καθήκοντος. Διατηρεί και έχει μεγάλη προσήλωση στις οικογενειακές αξίες.»

Είναι παντρεμένος με την Ιατρό Ισμήνη Κουκουμτζή, Επεμβατική Παιδοακτινολόγο και Μαστολόγο, η οποία είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (master of science) στην επεμβατική Ακτινολογία και Μαστολογία.

Έχει υπηρετήσει στο Γ.Ν Νοσοκομείο Κορίνθου, Αττικό, Κυθήρων, Γ.Ν Σισμανόγλειο, Ευγενίδειο και Γ.Ν παίδων Πεντέλης.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Άργους Μυκηνών
Επόμενο άρθροΟ μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε περάσει και από την Ελλάδα! (Βίντεο)