Αρχική Ν. Κορινθίας Γιατί ο Αλ.Πνευματικός διεκδικεί για τέταρτη φορά τον Δήμο με αξιώσεις

Γιατί ο Αλ.Πνευματικός διεκδικεί για τέταρτη φορά τον Δήμο με αξιώσεις

Τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ένα χρόνο πριν έκαναν διάφορα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου και στο πλάνο οι περισσότεροι πέταγαν έξω τον Αλέξανδρο Πνευματικό με μοναδικό επιχείρημα την τέταρτη θητεία του.

Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα αφού ο Πνευματικός και η ομάδα του δούλεψε σκληρά για αυτό τον Δήμο. Η πόλη πίνει νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας, φτιάχτηκαν γήπεδα, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, δρόμοι, ο ανακουφιστικός της Παπανδρέου που έσωσε την πόλη από τον Ζορμπά και από όλα τα ακραία φαινόμενα που είχαμε φέτος και ο κάθε πολίτης μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του και να μπει να κουβαντιάσει το πρόβλημά του με τον ίδιο.

Γιατί όμως διεκδικεί με αξιώσεις την τέταρτη θητεία; Γιατί πολύ απλά καταρρακώθηκαν οι αντίπαλοι από το ίδιο τους το κόμμα. Και μιλάμε για τους Καλλίρη και Νανόπουλο που φρόντισε η Νέα Δημοκρατία να διχάσει τους ψηφοφόρους τους. Εχρισε τον έναν υποψήφιό της για τον Δήμο και τον Νανόπουλο του 49,9% τον πέταξε στα αζήτητα. Ο χώρος των δεξιών δείχνει να μην βλέπει με καλό μάτι αυτή την κίνηση και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα πάει με ποιον, γιατί να διαλέξει τον Καλλίρη και όχι τον Νανόπουλο αφού από την ίδια παράταξη είναι και οι δύο.

Από την άλλη πλευρά τέταρτος στην προτίμηση των δημοτών έρχεται ο Νίκος Σταυρέλης και η ομάδα του αφού οι Κορίνθιοι έδειξαν πολύ γρήγορα ότι το αντάρτικο που έκανε θα έπρεπε να είναι και επί της ουσίας. Ο Νίκος Σταυρέλης, ο Γιώργος Μουρούτσος, ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης έφυγαν από την Πορεία Ευθύνης αλλά παρέμειναν δημοτικοί σύμβουλοι στα χαρτιά μόνο. Γιατί από αυτή την θέση ούτε προσφέρουν στους πολίτες που τους επέλεξαν αλλά ούτε αφήνουν την καρέκλα για να την πάρουν επόμενοι που είχαν όρεξη για δουλειά. Πολύ κακό για το τίποτα έκανε ο Σταυρέλης και η παρέα του και ο κόσμος δείχνει να μην ξεχνά.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός γυρίζει την πλάτη σε όλα όσα διαδραματίζονται και επιστρατεύει νέους ανθρώπους που τους εντάσει στο ψηφοδέλτιό του και βοηθούν με όρεξη, μεράκι και ανιδιοτέλεια τον Δήμο και όλα αυτά τα έργα που διαδραματίζονται σέ όλο τον Δήμο.

Ο ίδιος δουλεύει πυρετωδώς και αφήνει στην άκρη καφενεία, ψηφοθηρίες, τουρνέ με βανάκια και καφέδες στον πεζόδρομο. Ετσι κι αλλιώς ξέρει ότι όλοι κρίνονται από το έργο τους είτε κάνοντας κενή αντιπολίτευση στον Δήμο, είτε από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη που δεν προώθησε τα έργα της Κορινθίας.

Σοφία Μπαλή