Αρχική Περ. Πελοποννήσου Π.Τατούλης: “Το όραμά μας για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου γίνεται...

Π.Τατούλης: “Το όραμά μας για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου γίνεται πράξη” (Βίντεο)

Υπερψηφίστηκαν από την 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου οι απαλλοτριώσεις, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν παράνομη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις. Σε όλες αυτές τις τοποθετήσεις απάντησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι πράγματι ασκήθηκε μεγάλη πολεμική στην Περιφερειακή Αρχή για το μεγάλο αυτό έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και είναι κάτι το οποίο δεν τιμάει κανέναν.

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα μπει στην διαδικασία να ασχοληθεί με όλα αυτά, καθώς το σημαντικότερο και αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Πελοποννήσου είναι ότι το έργο θα γίνει, παρά την πολεμική που δέχτηκε.

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι ειδικά τις απαλλοτριώσεις δεν τις κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι απαλλοτριώσεις και οι επιτάξεις γίνονται κατόπιν αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, με την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, απλά διεκπαιρεώνει αυτή την εντολή που παίρνει από την Κυβέρνηση.

Αναφορικά δε με το αν η απόφαση είναι παράνομη, ξεκαθάρισε ότι είναι καθ’όλα νόμιμη, εξασφαλίζει το συμφέρον και των δύο αντισυμβαλλόμενων και πάνω από όλα δεν δημιουργεί μαύρο χρήμα.