Αρχική Eπικαιρότητα Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τον τόπο του εγκλήματος στο Χαλάνδρι – Ασφυκτικός ο θάνατος...

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τον τόπο του εγκλήματος στο Χαλάνδρι – Ασφυκτικός ο θάνατος του 64χρονου

Οι σκληρές εικόνες στον τόπο του εγκλήματος –πάτωμα υπνοδωματίου– όπου βρέθηκε η σορός και ο τρόπος με τον οποίο είχε τυλιχθεί το πρόσωπο του θύματος έως και τη μέση προκάλεσε την εκτίμηση του ασφυκτικού θανάτου με αυτό τον τρόπο.

Ασφυκτικό θάνατο με… σακούλα είναι η πιθανότερη αιτία θανάτου του 64χρονου επιχειρηματία στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής.

Η ενέργεια αυτή ακολούθησε την νάρκωση του άτυχου επιχειρηματία την οποία παραδέχτηκε η 56χρονη Γερμανίδα σύντροφός του.

Οι σκληρές εικόνες στον τόπο του εγκλήματος –πάτωμα υπνοδωματίου– όπου βρέθηκε η σορός και ο τρόπος με τον οποίο είχε τυλιχθεί το πρόσωπο του θύματος έως και τη μέση προκάλεσε την εκτίμηση του ασφυκτικού θανάτου με αυτό τον τρόπο.

Η επιβεβαίωση αυτού του αιτίου θανάτου μέσω των ιστολογικών εξετάσεων είναι προβληματική εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που πέρασε έως τον εντοπισμό της σορού (2 μήνες).

Οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άλλη ενδεχομένως θα επιβεβαιώσουν την κατάποση υπνωτικών χαπιών, όπως είπε στην προανακριτική της απολογία η 56χρονη Γερμανίδα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνουν πως η ίδια αποποιείται την ευθύνη θανάτου του άτυχου άνδρα, κάτι που φαίνεται στο συγκεκριμένο σημείο της απολογίας της:

«Εγώ έβαλα 5 ή 6 χάπια σε ένα ποτήρι που είχα βάλει μέσα μπλε πορτοκαλάδα FANTA χωρίς ανθρακικό και τα διέλυσα στην πορτοκαλάδα με ένα κουτάλι. Μετά του πήγα το ποτήρι αυτό με την πορτοκαλάδα και ο Γιάννης την ήπιε. Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι. Αυτά τα χάπια από ό,τι μου είχε πει ο Γιάννης ήταν χάπια που έπαιρνε για να ηρεμήσει. Μετά άρχισε να βήχει πάρα πολύ δυνατά και εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Εβηχε συχνά ο Γιάννης όταν ξάπλωνε. Μέσα στη νύχτα σηκώθηκε και ίσως πήγε και ήπιε και κάποιο άλλο χάπι, αλλά δεν ξέρω τι. Αυτό το λέω γιατί την άλλη μέρα είδα στο τραπέζι της κουζίνας ένα κουτάκι που ο Γιάννης είχε τα χάπια της εβδομάδας και αυτό το κουτάκι ήταν ανοιχτό».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, παραδέχεται πως προσπάθησε να απομακρύνει τη σορό και όταν δεν τα κατάφερε μετά από «15 ημέρες παραμονής στο διαμέρισμα» τράπηκε σε φυγή έως τη σύλληψή της σε ξενοδοχείο στο Παγκράτι.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προηγούμενο άρθροΟ Κων/νος Καλύβας στον συνδυασμό του Νίκου Βουδούρη-Τσίτουρα για τον Δήμο Βέλου Βόχας
Επόμενο άρθροΟ Π.Τατούλης εισηγήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Στυμφαλία και ο Φενεός