Αρχική Eπικαιρότητα Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πώς πείστηκαν οι ένορκοι ότι δεν είχε ιδέα για την...

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Πώς πείστηκαν οι ένορκοι ότι δεν είχε ιδέα για την κοκαΐνη

Για την αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί για διακίνηση κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ, μίλησε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Σάκης Κεχαγιόγλου.   «Δεν υπήρξε ποτέ ξανά αθωωτική απόφαση για υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που να έχει κατασχεθεί πάνω σε κάποιο κατηγορούμενο που τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο», τόνισε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως δεν το περίμενε και ο ίδιος να υπάρξει ομόφωνη απόφαση αθώωσης.

«Οφείλω να πω ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ, δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο», είπε.   «Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου όταν άκουσε το «not guilty» κατέρρευσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων», ανέφερο ο δικηγόρος.  

 

  Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου πέρασε 17 μήνες στη φυλακή μετά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο στο Χονγκ Κονγκ καθώς στο σάκο της βρέθηκαν 2,6 κιλά κοκαΐνης.   Κατά τον κύριο Κεχαγιόγλου, το νεαρό της ηλικίας της Ειρήνης, το λευκό ποινικό της μητρώο, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν δαχτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο δέμα με την κοκαΐνη, η άφιξή της στο αεροδρόμιο με εντυπωσιακή αμφίεση που προκαλούσε τα βλέμματα και δεν φορούσε διακριτικά ρούχα για να κρυφτεί, το μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της, μόλις 900 ευρώ, το ένα κινητό τηλέφωνο ενώ συνήθως τα «βαποράκια« έχουν 5-6 κινητά, καθώς και η αναφορά της στο πρόσωπο που την παγίδεψε οδήγησαν σε αμφιβολίες το σώμα των ενόρκων και τελικά την αθώωσαν καθώς πείστηκαν πως η ίδια δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά που μετέφερε.  

Η Ειρήνη επέμενε από την πρώτη στιγμή στην αθώωσή της, καταθέτοντας στις αρχές πως την είχε παγιδεύσει ένας φίλος της, ο οποίος της είχε δώσει τον σάκο χωρίς εκείνη να γνωρίζει πως είχε μέσα τα ναρκωτικά.