Αρχική Eπικαιρότητα 120 δόσεις: Πότε ενεργοποιείται η πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών

120 δόσεις: Πότε ενεργοποιείται η πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών

Έως και το τέλος Μαρτίου πρόκειται να ενεργοποιηθεί η νομοθετική διαδικασία για την ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων διεργασιών έτσι ώστε η σχετική πλατφόρμα να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Αχτσιόγλου στα πλαίσια σύσκεψης με τους επικεφαλής του ΟΑΕΔ, του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ στην περιφέρεια, «η ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία -θα είναι ξεχωριστές οι ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία- θα προχωρήσει κανονικά, θα είναι μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αυτή η νέα οφειλή, που θα διαμορφώνεται, θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ».

Επισήμανε, δε, πως πρόθεση του υπουργείου είναι η ρύθμιση να συμπεριλάβει και όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους, «άρα όχι μόνο τους ενεργούς επαγγελματίες». «Νομίζω», εκτίμησε, «ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση, ώστε και η πλατφόρμα να αρχίσει να «τρέχει» και να ρυθμίζουν τις οφειλές τους οι πολίτες από αρχές Απριλίου».

Πηγή: workenter.gr

Προηγούμενο άρθρο«Πέρασε» η Συνταγματική Αναθεώρηση: Αποδέσμευση εκλογών με ΠτΔ – Ουδετερόθρησκο το κράτος
Επόμενο άρθροΛακωνία: Εφιαλτική διακομιδή ηλικιωμένης – Ατύχημα με το ασθενοφόρο! (Εικόνες)