Αρχική Eπικαιρότητα Σαρώνει η κακοκαιρία: Προβλήματα σε δρόμους και δρομολόγια πλοίων, κλειστά σχολεία και...

Σαρώνει η κακοκαιρία: Προβλήματα σε δρόμους και δρομολόγια πλοίων, κλειστά σχολεία και αποκλεισμοί [βίντεο]

Κλειστά σχολεία, απαγορευτικά απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων, διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων και την ηλεκτροδότηση είναι μόλις λίγα από το «μενού» των προβλημάτων που έφερε η κακοκαιρία

Σωρεία προβλημάτων προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που από το απόγευμα της Τρίτης πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Κλειστά σχολεία, απαγορευτικά απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων, διακοπές στην κυκλοφορία οχημάτων και την ηλεκτροδότηση είναι μόλις λίγα από το «μενού» των προβλημάτων που έφερε η μίνι – ψυχρή εισβολή.

Τα 9 μποφόρ έβαλαν φρένο δρομολόγια πλοίων

Λόγω των θυελλωδών ανέμων τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν, στο μεταξύ, οι ακτοπλοϊκές γραμμές Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Πάχη Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας προς Κυκλάδες και Μαρμάρι.

Η θαλασσοταραχή στο Κάβο Ντόρο «έκλεισε» και την ακτοπλοϊκή γραμμή Αγία μαρίνα – Νέα Στύρα.

Απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ και για τις γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Χιόνι και παγετός «έκλεισαν» σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία, που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τρίτης, είχαν ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να «κατρακυλήσει» στους -3 βαθμούς Κελσίου, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να σχηματιστεί παγετός.

Λόγω της κακοκαιρίας αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, τα σχολεία των δήμων Φλώρινας και Αμύνταιου.

Για τους ίδιους λόγους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού, του δήμου Σερβιών – Βελβεντού.

Να σημειωθεί ότι τόσο στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού όσο και στο δήμο Εορδαίας αρκετά σχολεία θα ξεκινήσουν με μία ώρα καθυστέρηση, και για τον λόγο αυτό συστήνεται η επικοινωνία των γονέων με την εκάστοτε διοίκηση του σχολείου.

Προβλήματα από τα χιόνια σε Στερεά Ελλάδα

Με το που «έπεσε» το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Πιο σοβαρά ήταν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο πέριξ της Λαμίας, με συνέπεια να «διπλώσει» νταλίκα επί της εθνικής οδού Λαμίας – Καρδίτσας.

Στο ίδιο σημείο, λίγο αργότερα, προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, όταν πολλά οχήματα κόλλησαν στον πάγο.

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απρόοπτα και ατυχήματα -ή και δυστυχήματα- η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

Από τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση και στο56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, με τον κρατικό μηχανισμό τίθεται σε «συναγερμό».

Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας μετέβησαν το σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνέδραμαν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση στον Βόλο

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στο Βόλο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το e-volos.gr οι θυελλώδεις άνεμοι μετακίνησαν τέντες, λαμαρίνες ακόμα και πινακίδες, ενώ έσπασαν δέντρα και κλαδιά, που έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ, δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τα κυριότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Αγριάς και Καλών Νερών, όπου και σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών, στο δρόμο προς Σέσκλο όπου έπεσε στύλος και ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ αλλά και στο Βόλο, όπου αποκολλήθηκαν λαμαρίνες επί της οδού Ορφανοτροφείου, στην απομάκρυνση των οποίων συνέδραμε και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Στην περιοχή μάλιστα των Κάτω Λεχωνίων χρειάστηκαν ακόμα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η επιστράτευση JCB.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Βόλου, όπως επίσης η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ παραμένουν σε επιφυλακή.

Ισχυρή χιονοθύελλα στην Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών

Στο μεταξύ, μια πραγματική χιονοθύελλα έπληξε αργά το βράδυ της Τρίτης την ε.ο. Τρικάλων-Γρεβενών.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η κίνηση των οχημάτων γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αλλά και κυρίως λόγω περιορισμένης ορατότητας.

Χιόνιζε επίσης σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας, καθώς και από το ύψος του Περτουλίου και πάνω.

Ροδόπη-Ξάνθη: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία λόγω των ανέμων

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, σε απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, λόγω των ισχυρών ανέμων, προχώρησαν με σχετικές αποφάσεις τους, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ροδόπης και Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

H εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, σε ένα βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr):