Αρχική Ν. Ηλείας Π.Ε. Ηλείας: Εγκρίθηκαν 146.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βατότητας στο Κρυονέρι...

Π.Ε. Ηλείας: Εγκρίθηκαν 146.000 ευρώ για την αποκατάσταση της βατότητας στο Κρυονέρι Αρχ.Ολυμπίας

Συνέπεια λόγων και έργων έδειξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, στο θέμα της αποκατάστασης της βατότητας στον επαρχιακό δρόμο Λατζόι – Χελιδόνι – Κρυονέρι – Λάλα, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 30ης Ιανουαρίου. Όσα δεσμεύτηκε τότε, χθες πήραν και την επίσημη έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η προένταξη εκπόνησης γεωλογικής, γεωτεχνικής, τοπογραφικής και μελέτης οδοποιίας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων του δρόμου, με προϋπολογισμό 72.700 ευρώ,  καθώς και η προένταξη έργου εκτέλεσης εργασιών κατασκευής παρακαμπτηρίου δρόμου πρόσβασης της Τ.Κ Κρυονερίου προς την Τ.Κ Χελιδονίου, μήκους 500 μέτρων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μετά από αυτή την θετική και εξαιρετικά σημαντική  εξέλιξη, για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας για την άμεση ανταπόκριση και παρέμβασή τους και τόνισε «Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο σε όλη την Ηλεία. Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τα προβλήματα ήταν μεγάλα και εκτεταμένα. Ιδιαίτερα στην Τ.Κ Κρυονερίου μια καθίζηση μήκους 200 μέτρων απέκοψε το χωριό από την πρόσβασή του προς Χελιδόνι- Λατζόι- Πύργο.

   Το γεωλογικό φαινόμενο είναι σοβαρό και πρέπει να μελετηθεί προκειμένου να έχουμε όλα τα γεωλογικά και γεωτεχνικά στοιχεία για την αποκατάστασή του.

   Για την ολοκλήρωση της μελέτης και του έργου απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε αποφασίσαμε την δημιουργία μιας παρακαμπτηρίου οδού η οποία μπορεί να ετοιμαστεί σε σύντομο χρόνο, ώστε να διευκολυνθούν προσωρινά  οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους».

Στο Υπουργείο για χρηματοδότηση

Σε δηλώσεις του στην εφημ. «Πατρίς» στις 11 Φεβρουαρίου, ο κ.Γεωργιόπουλος είχε αποκαλύψει πως είχε ζητήσει από τους συνεργάτες του στις Τεχνικές Υπηρεσίες, τη σύνταξη Τεχνικού Δελτίου για την ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Λάλα- Κρυονέρι, μήκους 3,4 χιλιομέτρων.  Το έργο αυτό, περιλαμβάνει διαπλατύνσεις, τεχνικά για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων, ασφαλτόστρωση, σήμανση και διαγραμμίσεις, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.300.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Τεχνικό Δελτίο βρίσκεται ήδη στο Υπουργείο προς έγκριση της χρηματοδότησης.

«Το έργο αυτό που αποτελεί διεκδίκηση των Τ.Κ Κρυονερίου και Λάσδικα επιτέλους μετά από μεγάλη καθυστέρηση μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης και θα δίνει τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στα αστικά κέντρα της περιοχής, ιδιαίτερα τώρα που το δίκτυο προς Χελιδόνι αντιμετωπίζει  μεγάλα προβλήματα», καταλήγει ο κ. Γεωργιόπουλος.

Πηγή: patrisnews.com