Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αστυνομική δύναμη από όλη την Πελοπόννησο στην Καλαμάτα για το συνέδριο της...

Αστυνομική δύναμη από όλη την Πελοπόννησο στην Καλαμάτα για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Συγκέντρωση κατά του συνεδρίου της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ αύριο το βράδυ στην Καλαμάτα, την ώρα έναρξης του συνεδρίου.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ μισή ώρα αργότερα, στο Μέγαρο Χορού της πόλης έχει οριστεί η έναρξη του συνεδρίου. Από την πλευρά της Αστυνομίας αναμένονται αυξημένες δυνάμεις και ενισχύσεις από υπηρεσίες της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα,το ΠΑΜΕ καλεί «όλα τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν μαζικό “παρών”. Ολοι μαζί να βροντοφωνάξουμε “έξω οι νόθοι και η εργοδοσία – ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών”». Καλεί τους εργαζόμενους «να σκεφτούν ότι αυτό που κρίνεται είναι τι εργατικό κίνημα θα υπάρχει. Αν η ΓΣΕΕ θα παραμείνει ένας εργοδοτικός μηχανισμός, μιας κάστας γραφειοκρατών συνδικαλιστών που αμείβονται με παχυλούς μισθούς και παχυλές συνδικαλιστικές συντάξεις, εργατοπατέρων, πολλοί εργοδότες οι ίδιοι, ξεκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα και βάσανα των εργαζομένων. Αν τα συνέδρια των εργατών θα γίνονται από εκλεγμένους εργάτες ή με την αστυνομία, την ασφάλεια και με ένοπλους μπράβους της νύχτας, όπως έγινε στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

Από την άλλη πλευρά, χθες σε συνέντευξη Τύπου για την απειλή κατά της ζωής του που δέχθηκε σε σχόλιο στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενα μέτρα καταστολής και παρουσία ΜΑΤ λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, παρατήρησε: «Η ΓΣΕΕ που είναι υπεύθυνη, πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλότητα του συνεδρίου. Το συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι η κορυφαία στιγμή του συνδικαλιστικού κινήματος». Για τις ενστάσεις και τις καταγγελίες που εκφράζονται, ο κ. Τσώνης είπε ότι υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες, για να δώσουν τις λύσεις.

Οσον αφορά την πλευρά της Αστυνομίας, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για τη λήψη μέτρων που θα πάρει η ΕΛΑΣ για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Οπως είχε ξαναγράψει η “Ε”, ο σχεδιασμός οριστικοποιείται σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση τις ημέρες του συνεδρίου θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα κι αναμένονται και ενισχύσεις από αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr