Αρχική Eπικαιρότητα Δημοσκόπηση της DATA RC στην Δυτ.Ελλάδα: Μπροστά η ΝΔ – Κλείνει την...

Δημοσκόπηση της DATA RC στην Δυτ.Ελλάδα: Μπροστά η ΝΔ – Κλείνει την ψαλίδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα και στο μέτωπο των βουλευτικών εκλογών. Η διαφορά τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC που παρουσιάζει η «Π» είναι 7,5 μονάδες στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου και 9,5 μονάδες με βάση την αναγωγή επί των εγκύρων. Μεγάλη η άνοδος της φιλελεύθερης παράταξης σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά έχει περιθώρια, αφού σε άλλες δημοσκοπήσεις η διαφορά άγγιζε τις 11 μονάδες με την ψαλίδα να κλείνει, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Δυτική Ελλάδα.. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί φρέσκο πολιτικό φαινόμενο για να μπορείς να μιλάς για δεδομένη μάζα ψηφοφόρων.

Ανεβασμένο φαίνεται το ΚΙΝΑΛ, ενώ έξι στους 10 πολίτες θεωρούν κακή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτότητα της έρευνας

ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για πολιτικά θέματα. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ – ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα 620 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανδρών και γυναικών 17 ετών και άνω. Πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία με στρώματα τις Περιφερειακές Ενότητες, χρήση quota στο φύλο, την ηλικία. 

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΑΘΜΙΣΗΣ: Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς τις εθνικές εκλογές 2015. 

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 21-27/02/2019. 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Ποσοτική έρευνα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, στα νοικοκυριά των ερωτώμενων, χωρίς την χρήση κάλπης. Α

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DATA R.C. [Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠ.-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ε.Σ.Ρ.2, Α.Μ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρχής προστ. Ατομ. Δεδ. Ν 472/1997:817].

H DATA RC είναι μέλος του ο ΣΕΔΕΑ και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης. Τα ευρήματα της έρευνας και ειδικότερα η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των απόψεων και τάσεων που επικρατούν τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου ούτε εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Πηγή: pelop.gr