Αρχική Ν. Κορινθίας Πρόταση κοινωνικού χαρακτήρα του συνδυασμού Ανανεωτική – Δημιουργική Σικυωνία του Κώστα Σαρχάνη

Πρόταση κοινωνικού χαρακτήρα του συνδυασμού Ανανεωτική – Δημιουργική Σικυωνία του Κώστα Σαρχάνη

Τα καθαρά ρούχα συμβολίζουν ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης ενός ανθρώπου και δείκτη κοινωνικής ενσωμάτωσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνω το κοινωνικό πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων. Τόσο στο Κιάτο, όσο και στα χωριά της Στυμφαλίας και του Φενεού υπάρχουν ελεύθερα δημοτικά κτίρια για να υλοποιηθεί η πρότασή μου. Αποτελεί μία υπηρεσία κοινωνικού χαρακτήρα που αφορά κυρίως τις πολυμελείς οικογένειες, τους μοναχικούς ανθρώπους, τους ηλικιωμένους και τις άπορες οικογένειες του δήμου Σικυωνίων.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση μπορεί να συνδυαστεί και με ρούχα που δεν τα χρησιμοποιούν οι δημότες και είναι σε καλή κατάσταση. Τα ρούχα, αντί να πετάγονται στα σκουπίδια, θα πλένονται, θα σιδερώνονται και στη συνέχεια θα μοιράζονται σε φτωχές οικογένειες του δήμου με τρόπο διακριτικό και ανώνυμο.
Το κοινωνικό πλυντήριο θα αποτελέσει όχι μόνο ένα βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και ένα σύμβολο αξιοπρέπειας και φροντίδας των κοινωνικά αποκλεισμένων δημοτών μας.

Θέτουμε στην κρίση των δημοτών την πρότασή μας διότι:
α) Στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε την «απλήρωτη εργασία» των γυναικών στις οικιακές εργασίες.
β) Είναι άμεσα υλοποιήσιμη με μικρό κόστος για τον Δήμο.
γ) Αποτελεί ένα μακροχρόνιο μέτρο κοινωνικής πολιτικής.
δ) Δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία να «γεμίζουν» δημιουργικά το χρόνο τους άτομα που δεν εργάζονται και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Γιώργος Μηλιώτης – Κοινωνιολόγος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ανανεωτική Δημιουργική Σικυωνία του Κώστα Σαρχάνη.