Αρχική Περ. Πελοποννήσου Απαρτία στο Περιφ.Συμβούλιο Πελ/νήσου ενώ η “κομματίλα δεν πέτυχε στην εκ νέου...

Απαρτία στο Περιφ.Συμβούλιο Πελ/νήσου ενώ η “κομματίλα δεν πέτυχε στην εκ νέου ματαίωσή του

Στην Ελλάδα του 2019 που ο κόσμος στρέφεται μακρυά από κόμματα και ειδικά μικροκομματισμούς, τα μεγάλα κόμματα προσπαθούν αφού δεν καταφέρνουν να βρουν λύσεις στα πολλά και σοβαρά της χώρας, προσπαθούν να εισχωρήσουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Πάνω στις πλάτες Δημάρχων και Περιφερειαρχών που κάνουν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στα εκατοντάδες προβλήματα των πολιτών τους, αρχηγοί αλλά και παρατρεχάμενοι κομμάτων προσπαθούν να κάνουν πολιτική.

Πρόσφατο παράδειγμα η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που σύμφωνα με πληροφορίες του peloponnisosnews, προσπαθούν κάποιοι να αποτρέψουν. Και όταν λέμε λειτουργία εννοούμε τις συνεδριάσεις. Με βάση λοιπόν στοιχεία υπάρχουν εντολές από τα κόμματα να μην βρίσκονται συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι στις συνεδριάσεις που σκοπό έχει την μη απαρτία. Και αν δεν υπάρχει απαρτία τότε δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για τρέχοντα και σοβαρά ζητήματα. Το τριήμερο που πέρασε για κάποιους δεν ήταν τριήμερο ξεκούρασης αλλά τριήμερο επαφών και συνεχών συζητήσεων και ζυμώσεων για το πως θα γίνει να αναβληθεί για άλλη μια φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο λόγω έλλειψης απαρτίας. Μόνο εταιρεία στοιχημάτων που δεν ανέλαβε την διαδικασία μιας και το μόνο που ακούγαμε ήταν ” όχι δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν το περιφερειακό” ή “θα γίνει το περιφερειακό”

Γελοίες καταστάσεις, μικρές πολιτικές πάνω στους Πελοποννήσιους και ειδικά στους μικρούς Δήμους μιας και το 4 και το 5 θέμα της σημερινής συνεδρίασης αφορούσε τις απαλλοτριώσεις για την δημιουργία του εργαστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμάτων για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τελικά το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο είχε απαρτία με 26 περιφερειακούς συμβούλους ανάμεσα στους 51 σε πείσμα ίσως κυρίως της Νέας Δημοκρατίας όπως κατήγγειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ντίνα Νικολάκου και πέρασαν όλα τα θέματα ομόφωνα.

Σ.Μπαλή