Αρχική Ν. Λακωνίας Επίσκεψη της κ. Τζανετέα στη νέα νοσηλευτική μονάδα 19 κλινών του Γενικού...

Επίσκεψη της κ. Τζανετέα στη νέα νοσηλευτική μονάδα 19 κλινών του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Ντία Τζανετέα: «Δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες υγείας» 

Την ξεχωριστή της ικανοποίηση  εξέφρασε  η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα  για την ολοκλήρωση και λειτουργία της  νέας Νοσηλευτικής Μονάδας 19 κλινών του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης,   η οποία κατασκευάσθηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΄΄ Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι΄΄ περιόδου 2007 -2013 με την υπ΄ αριθμόν 3885/20.8.2013 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Ο συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα  2.755.200,00 ευρώ.

Η νέα πτέρυγα στεγάζει πλέον την χειρουργική κλινική “Χρήστος Καρβούνης και αποτελείται από ισόγειο κτίριο και υπόγειο, συνολικής επιφανείας περίπου 1500τ.μ. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι θάλαμοι των ασθενών, οι αίθουσες συσκέψεων και αναμονής, τα γραφεία των ιατρών και άλλοι βοηθητικοί χώροι  ενώ στο υπόγειο  το μηχανοστάσιο και οι αποθήκες.

Η κ. Τζανετέα σε δηλώσεις της επισήμανε ότι σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Σπάρτης δημιουργούμε υποδομές και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία. πολύ σύντομα θα προχωρήσει η ανέγερση και άλλων νέων θαλάμων για όλες τις πτέρυγες του Νοσοκομείου με στόχο την ολοκληρωμένη  λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της, η κ. Τζανετέα  συνομίλησε με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σωτήριο Μπότσιο  καθώς επίσης με τον διευθυντή της χειρουργικής κ. Σωτηριανάκο Σωτήριο  και  τους χειρούργους της νέας πτέρυγας, οι οποίοι εξέφρασαν με τη σειρά τους την ικανοποίηση τους , καθώς είναι ένας ιδανικός χώρος για να υποδέχονται τους ασθενείς, οι οποίοι αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα  χώρο που τους προσφέρει αναβαθμισμένη ιατρική φροντίδα.