Αρχική Ν. Αχαΐας Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2019: Στην πυρά ο βασιλιάς Καρνάβαλος (Εικόνες)

Τελετή Λήξης Πατρινού Καρναβαλιού 2019: Στην πυρά ο βασιλιάς Καρνάβαλος (Εικόνες)

Με νωπό τον δυναμικό απόηχο της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, ώρα 21.00 όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

LRG__DSC2818
LRG__DSC2886
LRG__DSC2972
LRG__DSC3007
LRG__DSC3012
LRG__DSC3161
LRG__DSC3209
LRG__DSC3338
LRG__DSC3350
LRG__DSC3362
LRG__DSC3373
LRG__DSC3491
LRG__DSC3529
LRG__DSC3541
LRG_DSC00016
LRG_DSC00032
LRG_DSC00033
LRG_DSC00048
LRG_DSC00074
τλ1
πυρα
π1
π2
π3
π5

Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού του Πατρινού Καρναβαλιού 2019!  Οι δυνατές εμπειρίες, οι αξέχαστες εντυπώσεις, η συλλογική δράση, οι ευφάνταστες ανατροπές, ο πηγαίος ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση, το εντυπωσιακό πλήθος, η χαρά για τη ζωή και τη δημιουργία, όπως θα έχουν καταγραφεί από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, ολοζώντανα παρόντα πριν ακόμη γίνουν παρελθόν και μνήμη και περάσουν στην καρναβαλική ιστορία μας  συνοδεύουν στο τελευταίο μεγάλο πάρτι της λήξης.

Η τελετή λήξης άρχισε στις 21.00 μέσω γενικής συσκότισης και με τον προβολέα να πέφτει στον Καραγκιόζη, που με τη συνοδεία του και με μια τροχήλατη παράγκα ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Χατζατζάρης καλωσόρισε τα πλήθη-Πατρινούς και επισκέπτες- και μετά από τους σχετικούς διαλόγους της παρέας (Καραγκιόζης-Χατζατζάρης-Μπαρμπα Γιώργος-Μεγαλέξαντρος), ανέβηκαν τα Κινέζικα λιοντάρια από τον διάσημο κινέζικο θίασο Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, που θα μας προσφέρουν ένα εκλεκτό δείγμα της σπουδαίας τους δουλειάς υπό τους ήχους κινέζικης μουσικής. Το δρώμενο της τελετής φέρνει αντικριστά τους πολιτισμούς μας μέσα από τις εκφράσεις των παραδοσιακών μορφών τέχνης, του θεάτρου σκιών και της κινέζικης θεατρικής προσέγγισης. Οι δυο πολιτισμοί ανταμώνουν και γίνονται ένα, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Πάτρας, του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια της τελετής λήξης Νατάσα Τραγουστή κάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού. Μετά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κάλεσε τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κήρυξε τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2020 (του χρόνου η τελευταία Κυριακή της κορύφωσης θα είναι την 1η Μαρτίου 2020)  και ευθύς έδωσε το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής  θα μεταδώσει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας. Αμέσως ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα πλημμυρίσει τον πατραϊκό ουρανό φωτίζοντας με λάμψη την καρναβαλική νύχτα υπό τους καταιγιστικούς ήχους της μουσικής. O Καρνάβαλος παραδόθηκε στις φλόγες, ο ουρανός της πόλης φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα σε μια μοναδική στιγμή σε ρυθμό, δύναμη, ένταση και γενική ευφορία. Η συνέχεια επεφύλαξε ένα ξέφρενο πάρτι-δίωρη συναυλία με προσκεκλημένο το δημοφιλές συγκρότημα των Locomondo, το οποίο ξεσήκωσε τις χιλιάδες των θεατών με τις πολλές μεγάλες επιτυχίες του.

λοκ
λοκ2
lok3

Οι Locomondo είναι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Το όνομα μεταφρασμένο θα πει «τρελός κόσμος» (loco = τρελός στα ισπανικά, mondo = κόσμος στα ιταλικά). Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο και συχνά με στοιχεία από την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και το Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα. Αργότερα προσχώρησαν οι: Σπύρος Μπεσδέκης (μπάσο), Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα), Θανάσης Ταμπάκης (ηχοληψία), Στρατής Σούντρης (drums), Μιχάλης Μουρντζής (κρουστά). Από το 2003 ως το 2005 drummer του συγκροτήματος ήταν ο Στέφανος Ψαραδάκης. Σήμερα αποτελούνται από αυτόν τον πυρήνα 7 μελών με επικεφαλής τον κύριο συνθέτη και στιχουργό Μάρκο Κούμαρη και πλαισιώνονται κατά καιρούς από διάφορους guest μουσικούς.

Στο δρώμενο της τελετής λήξης πήραν μέρος:

-Χρήστος Πατρινός (Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Δυτικής Ελλάδας) με την ευγενική συμμετοχή των Δημήτρη Γεωργόπουλου, Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου, Φάνη Αναστασόπουλου, Χαράς Κοντου, Σοφίας Χαραλαμποπούλου, Βασίλη Ρούσου, Λεωνίδα Ευφραιμίδη και Γρηγόρη Γιαννόπουλου.

-Ο διάσημος κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2019 θα έχει περάσει στην ιστορία. Η μοναδική όμως αυτή νύχτα στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού θα είναι ακόμη μπροστά και θα συνεχιστεί με αμείωτη καρναβαλική διάθεση και ανεξάντλητο κέφι στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

Πηγή: patrastimes.gr