Αρχική Ν. Αρκαδίας «Η παρέα του τράγου» στο Λαγκαδινό Καρναβάλι! (Βίντεο)

«Η παρέα του τράγου» στο Λαγκαδινό Καρναβάλι! (Βίντεο)

Ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, η χορευτική θεότητα των ερημιών και των βουνών, πήγε και φέτος στα Λαγκάδια, διασχίζοντας τα αρκαδικά βουνά , συνεπαίρνοντας με τον ήχο της φλογέρας του, τις Νύμφες, τις Χάριτες και τις Ώρες σε ένα μοναδικό Αρκαδικό και Διονυσιακό ξεφάντωμα.

Και φέτος ο Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων «Δράσις», και η καρναβαλική ομάδα «Η παρέα του τράγου» , οργάνωσαν το ένα και μοναδικό Λαγκαδινό  καρναβάλι , μεταφέρνοντάς σας στο χωροχρόνο των Διονυσιακών και παγανιστικών μυστηρίων.

Η κορύφωση του εορταστικού τετραήμερου έγινε την Κυριακή 10/3, αρχικά με την προετοιμασία των καρναβαλιστών.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού , καρναβαλικές μουσικές και ζογκλερικό θέαμα ξεκίνησαν από τις 14:00-18:00 , από τους Circus Sourgielus , καθώς και face painting .

Στις 18:30 , την αφήγηση του Λαγκαδινού καρναβαλιού και την παρουσίαση της παρέλασης εοιμελήθηκε η Μαρίνα Δεληγιάννη , μέχρι τις 19:30 , όπου έγινε η παρέλαση των καρναβαλιστών, με Joggling fire show από τους Circus Sourgielus, και εν ακολουθία το κάψιμο του βασιλιά Τράγου.

Το γλέντι συνεχίστηκε στις 22:00 , στο Circus Sourgielus με τους  “Dusa brass band”. Ένα μουσικό σχήμα, με λαμπρή καριέρα σε γιορτές δρόμου και άκρως ψυχοθεραπευτική δράση για εμάς και τον περίγυρο. Διασκευάζουν κομμάτια από όλη την βαλκανική, τη Μικρά Ασία και ο,τι άλλο αγαπάνε. Είναι οι: Δημήτρης Μπρέντας – κλαρίνο, Peter Jaques – τρομπέτα & κλαρίνο, Τζώρτζης Μαυροειδής – τρομπέτα, Χρήστος Αγγελόπουλος – ακορντεόν, Πάνος Γουρνάκης – νταούλι.

Το βίντεο είναι του Χρήστου Κιντή:

Live 🔴 Λαγκαδινό Καρναβάλι 2019 Συλλογος νεων Λαγκαδιων

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Κιντής στις Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Πηγή: kalimera-arkadia.gr