Αρχική Eπικαιρότητα Πανελλήνιες 2019: «Όμηροι» 200.000 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου – Πότε...

Πανελλήνιες 2019: «Όμηροι» 200.000 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου – Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις

Στον «αέρα» παραμένει η φετινή αλλά και η επόμενη χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς 200.000 μαθητές και οι οικογένειές τους δεν γνωρίζουν ακόμα βασικές λεπτομέρειες για το σύστημα που θα ισχύσει.

Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι μαθητές της Γ’ Λυκείου φέτος θα κάνουν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στο Πάσχα και λίγο αργότερα μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων. Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» το μηχανογραφικό του 2019 καθώς πέντε συγχωνεύσεις ΤΕΙ και Πανεπιστημίων δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν και να αρχίσουν τα νέα ιδρύματα τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, οι μαθητές της Β’ Λυκείου ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για το σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων. Το μόνο καινοτόμο που αναμένεται να προτείνει ο υπουργός την επόμενη εβδομάδα στο σχέδιό του για την Παιδεία είναι η θέσπιση των «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, αυτών δηλαδή στις οποίες η εισαγωγή θα γίνεται με απολυτήριο και αυτών στις οποίες θα γίνεται μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το αισιόδοξο σενάριο

Ένα μήνα θα πάει πίσω η διαδικασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο που παρουσιάζει η εφημερίδα.

Τον Απρίλιο, αντί τον Φεβρουάριο, θα κάνουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου τις αιτήσεις για συμμετοχή ενώ εντός του ίδιου μήνα ευελπιστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι θα δημοσιοποιήσουν τον αριθμό των εισακτέων, αντί για τέλη Μαρτίου.

Ο λόγος, ότι το μισό μηχανογραφικό του 2009 είναι υπό κατάργηση.