Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Δέδες: “Οι νέοι δρόμοι” μπορούν να οδηγήσουν την Πελοπόννησο στην ανάπτυξη (Βίντεο)

Γ.Δέδες: “Οι νέοι δρόμοι” μπορούν να οδηγήσουν την Πελοπόννησο στην ανάπτυξη (Βίντεο)

Στην εκπομπή “Η Πελοπόννησος ΣΗΜΕΡΑ” του Ευθύμιου Κάππου, βρέθηκε καλεσμένος ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να διεκδικήσει για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή την φορά με τον συνδυασμό “Νέοι Δρόμοι”, αναφέροντας τους στόχους και τις αρχές του συνδυασμού του, τονίζοντας ότι οι “Νέοι Δρόμοι” μπορούν να οδηγήσουν την Πελοπόννησο στην ανάπτυξη.

Δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όλους αυτούς που σχολιάζουν την απουσία του από το Περιφερειακό Συμβούλιο τα τελευταία 4 περίπου χρόνια, δηλώνοντας ότι η απόφασή του να απέχει από το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα είχε ως στόχο να εξυπηρετήσει την Πελοπόννησο και να φανεί χρήσιμος σε αυτήν με κάθε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση και αυτή δεν ήταν από μία “καρέκλα” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά από την θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υποδομών.

Τόνισε μάλιστα ότι οι χρηματοδοτήσεις σε πολλούς νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν ως πρωταρχικό και μοναδικό στόχο την άμεση αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Περιφέρεια και όχι για προεκλογικά συμφέροντα.

Αναφερόμενος στα έργα της Περιφέρειας σε ένα γενικότερο πλαίσιο τόνισε ότι για τον ίδιο και τον συνδυασμό του η ανάπτυξη για την Πελοπόννησο είναι δεδομένη και αυτό δεν επιτυγχάνεται με ένα “μαγικό ραβδάκι”, αλλά με σκληρή δουλειά.

Όσον αφορά την Κορινθία, έκανε λόγο για έργα σε όλα τα επίπεδα με ριζικές αλλαγές, δίνοντας έμφαση στα νερά του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και στο Φράγμα του Ασωπού.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο με τον οποίο η νυν Περιφερειακή Αρχή διαχειρίστηκε το ζήτημα των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι υπήρξαν αρκετές αστοχίες.