Αρχική Ν. Μεσσηνίας Νέα ανάθεση για τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας

Νέα ανάθεση για τα σκουπίδια του Δήμου Οιχαλίας

Μια ακόμα ανάθεση για την κατεπείγουσα μεταφορά και διαχείριση απορριμμάτων του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος.

Η ανάθεση έγινε στην εταιρεία “Rap Group Pc Εταιρείες Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών και εν γένει απορριμμάτων – Π. & Δ. Ραψωματιώτη” με ποσό 24.800 ευρώ, για 200 τόνους (100 ευρώ ο τόνος και 24% ΦΠΑ).

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται “η ανάγκη του δήμου να προβεί στην κατεπείγουσα μεταφορά και διαχείριση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα συσσωρευμένα απορρίμματα” και συμπληρώνεται πως “η παρούσα απόφαση θα υποβληθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Οιχαλίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 10 Απριλίου, μετά από συνεχείς αποφάσεις – παρατάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ξεκινώντας από τις 20 Νοεμβρίου 2017.

Στην τελευταία απόφαση τον Ιανουάριο αναφέρεται ότι “εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι” της προηγούμενης απόφασης που έληξε και σύμφωνα με την οποία ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης από τα συσσωρευμένα απορρίμματα με κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον”.

Να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας είναι σοβαρό, από τα πιο σοβαρά στη Μεσσηνία, και τα απορρίμματα μεταφέρονται εκτός δήμου και νομού.

Πηγή: eleftheriaonline.gr