Αρχική Ν. Κορινθίας Μεταπτυχιακό στα τουριστικά – Τώρα και στην Κόρινθο!

Μεταπτυχιακό στα τουριστικά – Τώρα και στην Κόρινθο!

Μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Κέρκυρα, Αθήνα και Κρήτη, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος στην Κόρινθο την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019.   Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τονΤουριστικό Οργανισμό Λουτρακίουκαι το Τουριστικό Δίκτυο Τρικάλων Κορινθίας.

Το Πρόγραμμα είναι ιδανικό για πολυάσχολα στελέχη και επαγγελματίες του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, μιας και επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ζουν και να εργάζονται στον τόπο διαμονής τους και παράλληλα να ολοκληρώσουν ένα Μεταπτυχιακό, πλήρως προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες τους.

Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η Δρ. Γεωργία Ζούνη, ένα από τα πιο δραστήρια άτομα στον ελληνικό τουρισμό, τόσο σε ερευνητικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, η οποία γνωρίζει σεβάθος τόσο την τουριστική εκπαίδευση όσο και το Marketing τουρισμού στη χώρα μας. Κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Τουριστικό Μάρκετινγκ. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης & του Υπουργείου Τουρισμού για την Τουριστική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Greek Component Leader) και είναι συνιδρυτής του OpenTourism.

Εισηγητής της ενότητας «Αποτελεσματική Ηγεσία» είναι ο Δρ. Γεώργιος Αλεξάκης, ο οποίος σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε MA στην Οργανωτική Συμπεριφορά και PhD στην Επιχειρησιακή Εκπαίδευση από το Middlesex University του Λονδίνου.  Έχει 30ετη πείρα ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης στην Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Ιταλία και Ρουμανία και είναι συγγραφέας  του βιβλίου «Η Τέχνη της Διαχείρισης: για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η ενότητα «Τουριστικό Μάνατζμεντ» θα διδαχτεί από τον κ. Ανδρέα Τουμαζάτο, κάτοχος Μάστερ στο Hospitality Management and Tourism  με  ειδίκευση  στο  Διεθνές Τουριστικό  Μάνατζμεντ (Bournemouth University). Εργάστηκε και δίδαξε ως Καθηγητής στα εκπαιδευτικά   ιδρύματα:   ΙΝΣΕΤΕ   (Εκπαιδευτικός Διευθυντής), Cesar Ritz Colleges Lucerne, Switzerland – Swiss Hotel Business School, Alpine Center Glyfada, Greece – Swiss Business School for Hotel and Tourism Management, Glion Greece – European School of Tourism Studies, Le Monde – School of  Culinary  Arts,  Οργανισμό  Τουριστικής  Εκπαίδευσης  και  Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.).

Η ενότητα «Διοίκηση Λειτουργιών στις Τουριστικές Υπηρεσίες» θα διεξαχθεί από τον κ. Αργύρη Νταουλιάρη, ιδρυτή της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως   εργασίας   στον   τουρισμό   για   ξενοδόχους   και ξενοδοχοϋπαλλήλους. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής σε Ομίλους Ξενοδοχείων, Διευθυντής Ξενοδοχείου, Διευθυντής Επισιτισμού σε Ομίλους Ξενοδοχείων (Grecotel, Classical  Hotels,  Elounda  Domes,  Sheraton  Sofia  Balkan, Metropol Palace  Belgrade, Amalia Group of Hotels –Athens, Nafplio, Olympia, Delphi, Kalambaka, Preveza). Έχει σπουδάσει Τουριστικά στην Ελλάδα με υποτροφία στον όμιλο της Accor στο Παρίσι και έχει ένα πτυχίο στο Marketing από την ΑΣΟΕΕ και ένα πτυχίο στην Τιμολογιακή Πολιτική και Στρατηγική Ξενοδοχείων από το Πανεπιστήμιο Cornell USA. Είναι στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Σύμβουλος για ομίλους ξενοδοχείων, Σύμβουλος για την τιμολογιακή πολιτική και στρατηγική των ξενοδοχείων αλλά και την λειτουργική επάνδρωση των ξενοδοχείων σε εργασιακό επίπεδο.

Η 1η εκπαιδευτική περίοδος του Προγράμματος συνεχίζεται στις 4 Οκτωβρίου 2019 με την ενότητα «Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ Τουριστικών Υπηρεσιών».  Κατά την περίοδο high-season δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Το κόστος του Προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με το 0,24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Γούναρη & Αγ. Ανδρέου, Πάτρα, Τηλ: 2610 318 573 / 2610 336 352, Fax: 2610 361 517, email: patra@eede.gr, website: www.eede.gr

Πηγή: loutraki365.gr