Αρχική Περ. Πελοποννήσου Βράχοι έκλεισαν τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης

Βράχοι έκλεισαν τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης

Tρεις τεράστιοι βράχοι έπεσαν στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, 1,5 χιλιόμετρο πριν την Αρτεμισία και έκλεισε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο, στο ρεύμα προς τη Σπάρτη.

Χθες το μεσημέρι το σημείο της κατακρήμνισης επισκέφθηκε ο επιστήμονας – γεωλόγος του ΙΓΜΕ Νίκος Νικολάου, συνοδευόμενος από το διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Δομών Σταύρο Καρτερολιώτη.

Ο κ. Νικολάου εκτίμησε ότι το επικίνδυνο γεγονός οφείλεται στην κλίση του πρανούς σε συνδυασμό με τις τεκτονικές ασυνέχειες με αργιλικά υλικά (χώμα), στη δράση του νερού και στο ριζικό σύστημα. Ο επιστήμονας παρατήρησε ότι στην περιοχή του Ταϋγέτου υπάρχουν και άλλα τέτοια σημεία που μπορεί να εκδηλωθούν στο επόμενο διάστημα και αργότερα. Ωστόσο ανέφερε ότι για όλα αυτά τα σημεία δεν μπορούν να γίνουν έργα, γιατί είναι τεράστιες οι δαπάνες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κατάπτωση των τεράστιων βράχων σημειώθηκε σε σημείο που δεν είναι από τα πιο επικίνδυνα στην περιοχή του Ταϋγέτου. Ακόμα, παρόμοια σημεία με κίνδυνο κατακρήμνισης υπάρχουν στον εθνικό δρόμο, αμέσως μετά την πρώτη πρόσβαση προς Αλαγονία.

Ακόμα, να αναφέρουμε ότι και χθες ο δρόμος του Ταϋγέτου είχε πέτρες που είχαν πέσει σε σημεία μεταξύ των διασταυρώσεων προς Καρβέλι και προς Νέδουσα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr