Αρχική Ν. Αχαΐας «Ξεφόρτωσε» 27 μετανάστες στην Ζαχάρω και τους είπε ότι είναι στην Πάτρα!...

«Ξεφόρτωσε» 27 μετανάστες στην Ζαχάρω και τους είπε ότι είναι στην Πάτρα! (Εικόνες)

Ακόμα μια προσπάθεια διαφυγής απο τα παράλια της Ηλείας προς την Ιταλία καταγράφεται, μετά τον εντοπισμό και την προσαγωγή 27 παράτυπων μεταναστών από το Κουρδικό Ιράκ στην περιοχή του Καϊάφα στη Ζαχάρω.

Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ οι αστυνομικές αρχές μετά από ενημέρωση που υπήρξε από διερχόμενο οδηγό φορτηγού, εντοπίστηκαν οι μετανάστες, που όπως έγινε γνωστό αργότερα είχαν φτάσει εκεί με λεωφορείο αναζητώντας διέξοδο προς την γειτονική χώρα μέσω θαλάσσης.

Ανάμεσα στους 27, εκ των οποίων οι 15 είναι άντρες, έξι γυναίκες και έξι παιδιά, υπήρχουν και άτομα τα οποία είχαν εντοπιστεί πριν μερικούς μήνες στις αρχές Νοέμβρη και πάλι σε ομάδα μεταναστών που θέλησε να διαφύγει προς Ιταλία από το δάσος της Μαραθιάς.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν απο τους αστυνομικούς στο Α.Τ. Ζαχάρως απο την περιοχή της λίμνης και τους παρασχέθηκε κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , υποστηρίζουν πως πλήρωσαν 50 ευρώ έκαστος στον οδηγό ενός λευκού λεωφορείου για να τους μεταφέρει απο την περιοχή της Αθήνας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα οι 27 επιβιβάστηκαν από την περιοχή του Σκαραμαγκά, με προορισμό της πρωτεύουσα της Αχαΐα για να φύγουν απο εκεί έπειτα για την Ιταλία. Οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες τους ελέγχονται.

Το λεωφορείο φέρεται να ταξίδεψε μέσω Αρκαδίας για την Ζαχάρω και ο οδηγός του που εισέπραξε και τα χρήματα πιθανότατα να ξεγέλασε τους μετανάστες, αφού τους εγκατέλειψε στην περιοχή της Ζαχάρως λέγοντάς τους πως εκεί ήταν η Πάτρα.

Οι 27 μετανάστες εντοπίστηκαν ενώ κινούνταν επί της Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, με κατεύθυνση προς Πύργο, στο ύψος της λίμνης Καϊάφα.

paratupoi 2
paratupoi 3
paratupoi 4
paratupoi 5

Πηγή: ilialive.gr