Αρχική Ν. Κορινθίας Συνελήφθη στο Γαλάτσι για BMW που είχε κλέψει από την Νεμέα!

Συνελήφθη στο Γαλάτσι για BMW που είχε κλέψει από την Νεμέα!

Συνελήφθη στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 38χρονος Έλληνας, μέλος σπείρας που διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Συγκατηγορούμενοι του συλληφθέντα για την ίδια υπόθεση είναι ένας 41χρονος Έλληνας, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης, ένας 29χρονος επίσης Έλληνας, που αναζητείται, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών του.

Ως προς τον τρόπο δράσης και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούλιο του 2018 εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα και συγκεκριμένα BMW σειράς «X» και Mini Cooper, τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις οικίες των παθόντων, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα αφαιρούσαν.

Στη συνέχεια τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Ακολούθως αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα εξήγαγαν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνα σε οικία που διέμενε ο 38χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις σφραγίδες καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, εξωτερικά της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών, από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας. Η συνολική αξία των κλαπέντων αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων παρόμοιων κλοπών. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.