Αρχική Ν. Αρκαδίας Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Κούβας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Κούβας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Την Πρέσβη κα. Zelmys Maria Dominguez Cortina και το Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, κ.Jose Oriol Merrero Martinez υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 4.30 μ.μ. ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αθανασιάδης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού κ. Γιάννης Σαμπράκος.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς που ενδιαφέρουν την κουβανική  αγορά, όπως ο τομέας των τυροκομικών, των ελιών,  του λαδιού και του κρασιού.

Η κα. Πρέσβης ανέφερε ότι παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες για τους Αρκάδες επιχειρηματίες στον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού, αφού προγραμματίζονται στην Κούβα δύο εκθέσεις, για τον τουρισμό, τον Μάιο και για το Γενικό Εμπόριο, τέλος Οκτωβρίου, σημείωσε δε ότι η κουβανική αγορά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τομείς του τουρισμού όπως: αρχαιολογικό, θρησκευτικό χειμερινό και καλοκαιρινό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος και τα παρόντα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκαναν εκτενή παρουσίαση της οικονομίας και επιχειρηματικότητας της Αρκαδίας, των επενδυτικών δυνατοτήτων που προσφέρει, της ποικιλίας και ποιότητας προϊόντων που παράγει, της τουριστικής δραστηριότητας και γενικότερα όλων των πεδίων που προσφέρονται για αμοιβαία συνεργασία με επιχειρήσεις από την Κούβα και επεσήμαναν ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα προωθήσει τις προαναφερθείσες εκθέσεις στις επιχειρήσεις αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου ενώ παράλληλα θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στις εν λόγω εκθέσεις για την  πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ευχαρίστησε θερμά την κα. Πρέσβη και το Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα και διαβεβαίωσαν για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.