Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Επιμορφωτική ημερίδα ογκολογίας – Στόχος να καταστεί ο καρκίνος χρόνια νόσος...

Αρκαδία: Επιμορφωτική ημερίδα ογκολογίας – Στόχος να καταστεί ο καρκίνος χρόνια νόσος (Βίντεο)

Οι πολίτες εμπιστεύονται το ογκολογικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου που παρέχει υπηρεσίες αντίστοιχες μεγάλων νοσοκομείων της χώρας

Το Ογκολογικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη, στου Κάψια, την 1η επιστημονική ημερίδα ογκολογίας, με τίτλο “Οι νέες εξελίξεις στην ογκολογία”.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής -Ογκολόγος Σταύρος Περουκίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι εξελίξεις στην ογκολογία είναι καταιγιστικές και υπάρχουν πλέον καινοτόμες θεραπείες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ενώ ανέφερε πως η βασική έρευνα έχει αναδείξει νέους βιοδείκτες που βοηθούν στην απόφαση της κατάλληλης αγωγής.

Ο ογκολόγος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου τόνισε πως “στόχος μας είναι να καταστεί ο καρκίνος χρόνια νόσος και όχι θανατηφόρα”.

Η ημερίδα είχε στόχο να ενημερωθεί το Επιστημονικό δυναμικό της Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής από διακεκριμένους επιστήμονες για τις τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπευτική του καρκίνου, με σκοπό να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες.

Η ημερίδα είχε μεγάλη συμμετοχή από γιατρούς ενώ στις 4 το μεσημέρι έγιναν οι χαιρετισμοί από τον Διοικητή του Παναρκαδικού Πέτρο Τομάρα, τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Χάρη Αναγνωστάκο, από τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Πηγή: drt915.gr