Αρχική Ν. Μεσσηνίας Δυο ανήλικοι πίσω από εννέα κλοπές στη Μεσσηνία

Δυο ανήλικοι πίσω από εννέα κλοπές στη Μεσσηνία

Η δράση τους, που είχε ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου, εξιχνιάστηκε χάρη στην μεθοδική έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, δυο ανήλικοι Έλληνες τριγύριζαν στα χωριά των Δήμων Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου- Νέστορος στη Μεσσηνία και «χτυπούσαν» σπίτια, καταστήματα, ακόμη και τροχόσπιτα, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Η δράση τους, που είχε ξεκινήσει από τις 16 Φεβρουαρίου, εξιχνιάστηκε χάρη στην μεθοδική έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τμήματος Γαργαλιάνων, οι οποίοι συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής τον έναν από τους δυο 17χρονους σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης. Όπως αποδείχθηκε, οι δυο ανήλικοι είχαν διαρρήξει έξι σπίτια, ένα τροχόσπιτο και ένα κατάστημα και είχαν αποπειραθεί να τρυπώσουν σε ένα ακόμη σπίτι.

Από τις κλοπές είχαν αποκομίσει μετρητά και χρυσαφικά συνολικής αξίας άνω των 8.500 ευρώ. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη κλοπών και ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, η οποία περιλαμβάνει και τον συνομήλικο συνεργό του. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.