Αρχική Ν. Κορινθίας Υπόθεση Αράβων εξτρεμιστών στους Αγίους Θεοδώρους: “Ή φεύγουν ή τους κόβουμε το...

Υπόθεση Αράβων εξτρεμιστών στους Αγίους Θεοδώρους: “Ή φεύγουν ή τους κόβουμε το επίδομα”

Τρέχουν οι εξελίξεις στο θέμα που ήρθε στην επιφάνεια πριν μία σχεδόν εβδομάδα σχετικά με τους φανατικούς ισλαμιστές που δημιουργούν πολλά προβλήματα στους Κούρδους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη όπου διαμένουν μαζί στους Αγίους Θεοδώρους.

Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε επιστολή (με υπογραφή του υπουργού Δημήτρη Βίτσα) προς το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ζητώντας του να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία και να απομακρύνει τους ταραξίες από το ξενοδοχείο.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική επιστολή, θα γίνει διακοπή χορήγησης του επιδόματος (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) που λαμβάνουν όπως και οι άλλοι πρόσφυγες.

Οι ταραξίες που δημιουργούν τα προβλήματα είναι εννιά και μεταξύ άλλων έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές μπούλινγκ, κυρίως στους Κούρδους πρόσφυγες, φτάνοντας τις απειλές τους μέχρι και στην πιθανότητα δολοφονίας.

Για την υπόθεση, όπως άλλωστε είχε τονιστεί και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, είναι ενήμερη η ΕΛΑΣ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της.

Πηγή: news247.gr