Αρχική Περ. Πελοποννήσου Tα “τσαλιμάκια” της Νέας Δημοκρατίας στους υποψήφιους βουλευτές …!!!

Tα “τσαλιμάκια” της Νέας Δημοκρατίας στους υποψήφιους βουλευτές …!!!

Σε μία εκλογική χρονιά που τα δημοσκοπικά δεδομένα τουλάχιστον μέχρι τώρα δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα κυβέρνησης, έχουν φροντίσει οι ιθύνοντες να ανατρέψουν τα δεδομένα και να βρεθούν για άλλη μια φορά αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πολύ νωρίς αφού βλέπει την αποστροφή των ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει σκοπό να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας στις επικείμενες εκλογές α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης. Και ενώ περιμένουμε πως θα ανακοινώσει και τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών τηρεί σιγή και προσπαθεί να επιστρατεύσει κάποιους από αυτούς στα ψηφοδέλτια των υποψήφιων Περιφερειαρχών.

Και φυσικά αφού η νύφη πια (Νέα Δημοκρατία) είναι καλοστολισμένη την θέλουν και πολλοί γαμπροί, στην προκειμένη περίπτωση υποψήφιοι και πολλοί φιλόδοξοι βουλευτές. Ομως η πολιτική του κόμματος είναι γνωστή από παλιά, τουλάχιστον σε όσους είμαστε από πολύ μικροί στους κόλπους της, και δεν αναγνωρίζει τον αγώνα που έδωσαν κάποιοι από αυτούς σε δύσκολες εκλογικές χρονιές όπως το 2014.

Και εκεί αρχίζουν τα “τσαλιμάκια” του κόμματος, αφού κάποιους από αυτούς προσπαθούν τουλάχιστον στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που παρακολουθούμε στενά να τους επιστρατεύσουν στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα και να δηλώσουν υποψηφιότητα ως περιφερειακοί σύμβουλοι. Απειλούν να τους διαγράψουν από το μητρώο του κόμματος αν δεν ακολουθήσουν τον Παναγιώτη Νίκα αλλά τον Πέτρο Τατούλη που ήταν και ο εκλεκτός τους στις προηγούμενες εκλογές. Διλήμματα που προφανώς και αφήνουν αδιάφορους τους υποψηφίους αφού είναι άνθρωποι με στημένη επαγγελματική δραστηριότητα, με αναγνωρισμένη πολιτική δραστηριότητα που δεν συμβιβάζονται με εντολές που δεν έχουν υπόσταση.

Στην αναμονή λοιπόν για τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών αλλά τον σημαντικότερο είναι η αναμονή για αυτούς που θα “κοπούν” αν θα συστρατευτούν με τον Παναγιώτη Νίκα ή όχι.

Σ.Μπαλή