Αρχική Ν. Κορινθίας Σπ.Καραβάς: “Aνάγκη επανεκκίνησης για τον Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης”

Σπ.Καραβάς: “Aνάγκη επανεκκίνησης για τον Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης”

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης είναι ο τόπος μου. Εδώ γεννήθηκα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και κοινωνικά. Σήμερα ο δήμος  Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, γυρίζει σελίδα, αλλάζει νοοτροπία και κοιτάει μπροστά. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Χρειάζεται επαναφορά του Δήμου στην πρόοδο, μέσα από ιεραρχημένες και δυναμικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για έργα και δράσεις.

Ο νέος νόμος με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια νέα πρόκληση για την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Με βασικές αλλαγές την απλή αναλογική και την αποσύνδεση της εκλογής των τοπικών προέδρων από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, οι εκλογές του Μαίου αποτελούν για το δήμο μας μια νέα αφετηρία. Όσοι επιλεγούν να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου μας οφείλουν να προτάξουν το όραμα και τις ιδέες τους και να υλοποιήσουν δράσεις, έχοντας τη διαβούλευση και το διάλογο ως βασικές αρχές διοίκησης και σχεδιασμού. Η νέα γενιά στο νέο αυτό περιβάλλον καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η διαχείριση του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης παρουσιάζει μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες. Η υποβάθμιση των παρεχώμενων υπηρεσιών του δήμου προς τον δημότη, η πενιχρή χρήση νέων τεχνολογιών στη διοίκηση και διαχείριση, η έλλειψη μελετών και η απουσία έργων και δράσεων συνθέτουν μια εικόνα στασιμότητας. Μια δημοτική αρχή χωρίς όραμα και προγραμματισμό, με πρακτικές παλαιοκομματικές, που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις νέες προκλήσεις. Ένας Δήμος που οπισθοχωρεί συνεχώς, σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό και με άλλους δήμους της Περιφέρειας να καλπάζουν κυριολεκτικά Άλλοι τα κατάφεραν, εμείς υστερήσαμε. Ας παραδειγματιστούμε και ας τολμήσουμε.

Άμεσης προτεραιότητας είναι  η ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες,ο πολεοδομικός-συγκοινωνιακός ανασχεδιασμός για την πόλη του Ξυλοκάστρου και του Δερβενίου και όλων των δημοτικών ενοτήτων ,  η οδική πρόσβαση και οι υποδομές, η διάβρωση των ακτών, η διαχείριση των υδάτινων πόρων τόσο για πόσιμο όσο και για αρδευτικό νερό που τόσο έχουμε ανάγκη και η αγροτική οδοποιία, που είναι άμεσης προτεραιότητας. Να θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για όλους τους συμπολίτες μας που δεν τα κατάφεραν, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για όλους όσους χρειάζονται τη στήριξή μας μέσα από την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων. Το ”τουριστικό κεφάλαιο” του Δήμου μας, τόσο  στις παραθαλάσσιες περιοχές όσο και στις ορεινές περιοχές, μέσα από νέες υποδομές και δράσεις αλλά και στοχευμένες ενέργειες του καλύτερου έμψυχου δυναμικού που διαθέτουμε στον τουρισμό, οφείλουμε άμεσα να το ενισχύσουμε. Η αύξηση της επισκεψιμότητας στο δήμο μας και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν είναι ζητούμενο για την ανάπτυξη και την πρόοδο, με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Στο πρόγραμμά μας θα αναλύσουμε όλα τα παραπάνω και θα καθορίσουμε τον τρόπο και τις δράσεις που θα συμβάλλουν στην επίτευξή τους.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Αυτό που έχουμε πετύχει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι να πλαισιώνουν την προσπάθειά μας πολλά νέα πρόσωπα, με ικανότητες και διάθεση προσφοράς, που σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση των παλαιότερων αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας. Το κάλεσμά μας είναι να μη λείψει κανένας που έχει την όρεξη και τα προσόντα να προσφέρει στο κοινό όραμα, την αναπτυξιακή επανεκκίνηση του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Στον αγώνα αυτό αφήνουμε εκτός της κομματική μας ταυτότητα. Τη μοναδική στήριξη που ζητάμε είναι των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε σταθερά ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει σχέση με κομματικούς ανταγωνισμούς και οι τοπικές επιλογές δεν πρέπει να γίνονται όχημα για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους τα κόμματα. Τα προβλήματα του δήμου μας δεν έχουν κομματικό χρώμα και ότι οι δημότες στο σύνολό τους δεν έχουν στα βασικά τους κριτήρια τις κομματικές πεποιθήσεις.

Φίλες και φίλοι, οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον δημότη και να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το δήμο μας!!

Θέλουμε, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!!