Αρχική Ν. Αργολίδος Καταγγελία για το ατύχημα του οδηγού delivery στο Ναύπλιο

Καταγγελία για το ατύχημα του οδηγού delivery στο Ναύπλιο

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Την Τετάρτη 27\2 άλλος ένας συνάδελφός µας διανομέας, εργαζόμενος σε γνωστή αλυσίδα εστίασης της περιοχής µας,έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος την ώρα της δουλειάς του. Δεν είναι μοιραίο ούτε κακή στιγμή τα εργατικά ατυχήματα και οι τραυματισμοί των συναδέλφων διανομέων. 
Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις με πιο πρόσφατο τον θάνατο του 19χρονου συναδέλφου στην Θεσσαλονίκη, κυνηγώντας το άθλιο μεροκάματο που επέβαλαν εκ νέου οι ΓΣΕΕ – εργοδότες και κυβέρνηση.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης που επιβάλλει η εργοδοσία για την αύξηση των κερδών και ο ανταγωνισμός των αλυσίδων. Μόνο η οργανωμένη παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να επιβάλλει εκείνα τα μέτρα και μέσα ασφάλειας που χρειάζονται για την προστασία της ζωής τους. Καθώς και η αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών σε εισόδημα και δικαιώματα.

Ως εδώ ήταν! Τελειώσαμε! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς, αλλά και άλλους συναδέλφους του κλάδου του Επισιτισμού να διώξουν το φόβο, τη μοιρολατρία. Να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τα δικαιώµατα τους. Να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα, να παλέψουμε για:

Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφάλιση. 

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όπου θα κατοχυρώνονται μέσω Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Κανένας διανομέας να μην πληρώνει από την τσέπη του για μηχανάκι, εξοπλισμό κλπ. Να απαγορεύεται η κυκλοφορία των διανομέων σε μέρες με κακοκαιρία. 

Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο ύψος της προ κρίσης περιόδου. 

Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ για όλες τις ειδικότητες του κλάδου». 

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Τηλ:6979607376 – 6981896740
Ε-mail: ep.tourepisitargol@gmail.com

Πηγή: argolikeseidhseis.gr