Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Γ.Δέδες παρών στις εργασίες των νέων γεφυρών σε Ξυλόκαστρο και Λυκοποριά...

Ο Γ.Δέδες παρών στις εργασίες των νέων γεφυρών σε Ξυλόκαστρο και Λυκοποριά (Εικόνες)

Στο Ξυλόκαστρο και Δερβένι βρέθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών, προκειμένου να προωθήσει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης των υποδομών τους.

Στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποίησε αυτοψία στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα έργα των δύο νέων γεφυρών, στον ποταμό Σύθα, μέσα στον αστικό ιστό του Ξυλοκάστρου, και στο ρέμα Σκουπέικο, στον κόμβο της Λυκοποριάς.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διασφαλίστηκαν πόροι ύψους 6.570.000 ευρώ και άνοιξε ο δρόμος για την καθαίρεση των υφιστάμενων παλαιών γεφυρών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στατικότητας και την κατασκευή των δύο νέων.

Πριν την επιθεώρηση στα εργοτάξια των δύο νέων γεφυρών, ο Γιώργος Δέδες μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου με τον Δήμαρχο, Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Βουλευτή Κορινθίας, Γιώργο Ψυχογιό, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, όπου ανακοίνωσε και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με 3.000.000 € για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018».

Καλωσορίζοντας τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου τον ευχαρίστησε θερμά, επισημαίνοντας την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξή του στα θέματα του Δήμου, τα τελευταία χρόνια. «Οφείλω να αναγνωρίσω ότι μας έχεις σταθεί όσο κανένας άλλος. Σε ευχαριστώ από καρδιάς», είπε  χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Γιώργο Δέδε, ο Ηλίας Ανδρικόπουλος.

«Η παρουσία μας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από την πρώτη σχεδόν στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, είναι αδιάλειπτη, συνεχής και συστηματική», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γιώργος Δέδες, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τα θερμά του λόγια.

«Απαντάμε, όχι με λόγια, αλλά με έργα και παρεμβάσεις στις ανάγκες της περιοχής» επισήμανε, αποδίδοντας την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, αφενός στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και, αφετέρου, στο γεγονός ότι σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι παρατάξεις, όλοι οι φορείς και οι παράγοντες της περιοχής, έχουν αναδείξει από κοινού τα  προβλήματα που υπήρχαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εδώ και χρόνια.

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, ότι αυτά τα ζητήματα στα οποία βοηθάμε και παρεμβαίνουμε ως Υπουργείο Υποδομών και ως Γενική Γραμματεία, δεν είναι υπόθεση μιας ή δύο απόψεων, είναι κοινός τόπος, σχεδόν για το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, για το σύνολο των κατοίκων και των φορέων», ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες.