Αρχική Ν. Κορινθίας Τι δείχνει μυστικό γκάλοπ για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων...

Τι δείχνει μυστικό γκάλοπ για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πηγές, ένα μυστικό γκάλοπ διενεργήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και έχει προκαλέσει ανησυχία στους άμεσα εμπλεκόμενους, καθώς οι δύο τουλάχιστον εξ αυτών, είναι σε θέση να γνωρίζουν το αποτέλεσμα…

Πρόκειται για μια καθιερωμένη κίνηση που διενεργείται σε κάθε εκλογική μάχη από ανθρώπους και επιχειρήσεις που μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας ενέργειας. Κι αυτό, διότι στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δεν είναι μεγάλο το εκλογικό δείγμα και ως εκ τούτου, είναι πολύ συγκεκριμένη η μερίδα των ανθρώπων που μπορούν να ερωτηθούν. Και όσο μικρότερο το δείγμα, τόσο μεγαλύτερο το κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, το γκάλοπ αυτό κόστισε περίπου 4.500 ευρώ και η εταιρεία που το πραγματοποίησε απευθύνθηκε σε δείγμα 500 ανθρώπων.

Ωστόσο, στη δημοσκόπηση αυτή, υπήρξαν μέσα αρκετά “λάθη”, όπως ότι ανάμεσα στις ερωτήσεις υπήρχε και μία για υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος αν και είναι εξαιρετικά ενεργός στο “παρασκήνιο”, με εμφανή διάθεση μάλιστα να στηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο, οι πιθανότητες να “κατέβει” είναι από ελάχιστες έως μηδαμηνές.

Το σενάριο της “στήριξης” έχει παίξει στα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ, αλλά ποτέ δεν έχει διαψευστεί δημοσίως από τους δύο πρωταγωνιστές.

Ένα δεύτερο “λάθος”, είναι ότι ένας νέος δημοτικός συνδυασμός, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από λίγες ημέρες, δεν περιλαμβάνεται στο γκάλοπ.

Ωστόσο, αυτοί που διενήργησαν το γκάλοπ, ισχυρίζονται ότι “δεν πέφτει έξω ποτέ”. Κι αυτό, κυρίως διότι το συγκεκριμένο γκάλοπ δεν ανακοινώνεται στα ΜΜΕ. Άρα, δεν επιδέχεται “τροποποίησης” ανάλογα με το ποιον υποστηρίζει ο καθένας…

Σύμφωνα με πληφορορίες, κυρίαρχο ρόλο (είτε θετικό, είτε αρνητικό) στην άποψη του κοινού που ερωτήθηκε, παίζει το δικαστήριο της 26ης Οκτωβρίου, στο Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου, το οποίο ως γνωστόν ανεβλήθη για την 14η Νοεμβρίου 2019, ενώ δεν φαίνεται να επηρρεάζει έντονα την άποψη του κόσμου το αν θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε. ή όχι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα…

Στο γκάλοπ αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση, ενώ για τη δεύτερη γίνεται μάχη, καθώς το δεύτερο και τον τρίτο συνδυασμό δεν τους χωρίζει μεγάλη διαφορά, ενώ τάση για άνοδο δείχνει και ο τέταρτος συνδυασμός. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2014, ο κάθε υποψήφιος, για κάθε 200 ψήφους έπαιρνε ποσοστό 1,5%. Προφανώς, όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Κι αυτό διότι στην εκλογική μάχη του 2014, ψήφισαν 13.626 άνθρωποι, ενώ το ποσοστό της αποχής ήταν 25,88%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η δεύτερη Κυριακή, όπου σύμφωνα με το γκάλοπ, η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου συνδυασμού δείχνει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το αποτέλεσμα του Β’ γύρου, αν ο τρίτος συνδυασμός καταφέρει τελικά να ξεπεράσει το δεύτερο την πρώτη Κυριακή.

Γι’ αυτό άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες, ακούγονται πολλά “μεταγραφικά” σενάρια που όποιος τα ακούει μένει με το στόμα ανοιχτό. Τα σενάρια αυτά, μαζί με το παρασκήνιο που τα συνοδεύει, είναι σε πλήρη γνώση του loutraki365.gr και αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας αν και εφόσον επαληθευτούν.

Σημειώνεται επίσης, ότι η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι συνδυασμοί που θα καταφέρουν τελικά να “φτιάξουν ψηφοδέλτιο”, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα από κανέναν συνδυασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, οι παραπάνω λόγοι, είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στο να υπάρξει δεύτερη και αν χρειαστεί και τρίτη δημοσκόπηση για το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Πηγή: loutraki365.gr