Αρχική Eπικαιρότητα Άκυρο ρίχνουν ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στην πρόσκληση Τσίπρα για τις Ευρωεκλογές

Άκυρο ρίχνουν ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στην πρόσκληση Τσίπρα για τις Ευρωεκλογές

Κατηγορηματικά απέρριψε την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία το Κίνημα Αλλαγής. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς. Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές» σχολίασε με νόημα, επισημαίνοντας πως η στήριξη που έδωσε για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν αποτελεί «συγχωροχάρτι» για τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρών ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για τη δημιουργία ευρύτερου μετώπου. Κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των ευρωεκλογών η άνοδος της ακροδεξιάς, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει στην κοινωνία αλλά και για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις του. Αφορά όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της προόδου».

Στο μεταξύ, τέλος στα σενάρια της λίστας για τις ευρωεκλογές έβαλαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαρροές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη, εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας που καλούσε το κυβερνών κόμμα να ανοίξει τα χαρτιά του. «Είμαστε 90 μέρες πριν από τις κάλπες και είναι απαράδεκτο να μην είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο» είχε δηλώσει.