Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση προς Αλαγονία

Μεσσηνία: Αποκαταστάθηκε η πρόσβαση προς Αλαγονία

Από την περασμένη Παρασκευή υπάρχει πρόσβαση και προς την Αλαγονία, μετά την αποκατάσταση της πρόσβασης προς τις Πηγές από τον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, ενώ η μελέτη για την αποκατάσταση της μεγάλης κατολίσθησης μεταξύ Αλαγονίας – Μαχαλά ανατέθηκε σε ειδικούς επιστήμονες – γεωτεχνικούς με εμπειρία.

Αυτά επεσήμανε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα. Ειδικότερα, ενημέρωσε ότι από την Παρασκευή και μετά έχουν σταματήσει οι εργασίες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Ταΰγετο. Παρατήρησε πως στη μεγάλη κατολίσθηση των 200 μέτρων θα γίνουν προεργασίες και πως η μελέτη ανατέθηκε σε ειδικούς επιστήμονες, που έχουν μελετήσει σοβαρές κατολισθήσεις της χώρας, όπως στο Παραδείσια – Τσακώνα και στη Μαλακάσα.

“Είναι πολύ δύσκολο ζήτημα και μόνο οι ειδικοί επιστήμονες με εμπειρία, που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, θα μας υποδείξουν τον τρόπο που πρέπει να προσεγγιστεί, για να υπάρξει ασφαλές αποτέλεσμα”, σημείωσε η κ. Ντίντα. Ακόμα, ενημέρωσε ότι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αναμένεται να αποδεχθεί τη χρηματοδότηση των 400.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, με τα οποία θα συνεχιστούν οι εργολαβίες των αποκαταστάσεων στον Ταΰγετο και θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη της μεγάλης κατολίσθησης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr