Αρχική Ν. Κορινθίας Λαϊκή Συσπείρωση για γέφυρα Φενεού: “3 βδομάδες μετά εξαφανισμένοι Κυβέρνηση,Περιφέρεια, Δήμος”

Λαϊκή Συσπείρωση για γέφυρα Φενεού: “3 βδομάδες μετά εξαφανισμένοι Κυβέρνηση,Περιφέρεια, Δήμος”

Πριν τρεις βδομάδες κατέρρευσε η γέφυρα στον δρόμο που συνδέει το Μεσσινό με τα Καλύβια, Πανόραμα και Λίμνη Δόξα. Θυμόμαστε όλοι την ακαριαία αντίδραση Δημάρχων, Περιφερειακών συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων, με την επιτόπια παρουσία τους για την έκφραση αλληλεγγύης στους κατοίκους, συνοδευόμενοι βέβαια με τις τηλεοπτικές κάμερες.

       Η αλληλεγγύη και η κοροϊδία τους όμως κράτησε τόση ώρα, όση ήταν η παρουσία των καμερών!!

       Γιατί τρεις ολόκληρες βδομάδες μετά την κατάρρευση, δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη για να αρχίσει η αποκατάσταση της ζημιάς. Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος, τα παιδιά για να πάνε σχολείο  υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, το ίδιο και οι κάτοικοι της περιοχής όταν θέλουν να μετακινηθούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα Καλύβια και το Πανόραμα έχουν μείνει και χωρίς τηλέφωνα όλο αυτό το διάστημα!!!.

       Για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας παίζεται το χιλιοπαιγμένο έργο. Από τη μια οι άμεσες ανάγκες μας να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, να συνθλίβονται στη μέγγενη του εφικτού και της αντοχής της οικονομίας και από την άλλη τους βλέπουμε να πανηγυρίζουν για εκατομμύρια ευρώ που έχουν στην μπάντα και τα παρουσιάζουν ως «νοικοκύρεμα» στα ταμεία τους.

       Αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά ότι τα αποθεματικά τους είναι στην ουσία «ματωμένα πλεονάσματα». Προέρχονται από το υστέρημα και την φοροληστεία μας, δεν προορίζονται ούτε να επουλώσουν πληγές, ούτε να γίνουν έργα υποδομής για να μην κινδυνεύουμε κάθε φορά που βρέχει ή να αποκατασταθούν έγκαιρα σοβαρές ζημιές που έχουν σχέση με την ζωή και την ασφάλειά μας.

       Δεν προορίζονται σε καμιά περίπτωση να ανακουφίσουν από τα καθημερινά προβλήματα τις λαϊκές οικογένειες. Προορίζονται και θα καταλήξουν πάλι με οποιονδήποτε τρόπο, στην τσέπη μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών ομίλων.

        Ένα είναι βέβαιο. Εάν το έργο ήταν ανταποδοτικό και είχαν κάποια υπόσχεση ότι θα έμπαιναν διόδια στην γέφυρα, θα είχαν βρει και τον εργολάβο και οι εργασίες αποκατάστασης θα είχαν ξεκινήσει από την πρώτη μέρα κιόλας!!

       Γι αυτό καλούμε τον Σικυώνιο Λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να τους τιμωρήσει, να αρνηθεί να επιλέξει τον καλύτερο ανάμεσα στους «Δήμιούς του», σε όλους αυτούς που επί της ουσίας συμφωνούν με την επιχειρηματικότητα, την ανταποδοτική λειτουργία Δήμων και Περιφερειών και εφαρμόζουν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο την πολιτική που βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες μας.

       Να ενισχύσει το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες στις επερχόμενες εκλογές.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Εντυπωσιακή διάρκεια θυελλωδών ανέμων εν μέσω «Ωκεανίδας»-Ξεπέρασαν τα 100χλμ/ώρα
Επόμενο άρθροΠαρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη η εκδήλωση – συνεστίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Αρκαδίας