Αρχική Ν. Λακωνίας Αισιοδοξία για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης – Σε 40 ημέρες το...

Αισιοδοξία για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης – Σε 40 ημέρες το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πρόοδο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Χαράλαμπου Σκούρου.

Όπως ανέφερε η κα Τζανετέα, η προθεσμία για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ολοκληρώθηκε, έχουν κατατεθεί οι προτάσεις και από τη Δευτέρα (25/2) βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας η Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων, όπως έχει ορισθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. 

«Είναι μια εξέλιξη σημαντική, η οποία δικαιώνει την επιλογή μας και δημιουργεί πλέον σοβαρές βάσεις για τη δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης» σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας και πρόσθεσε «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχουμε με το υπουργείο Πολιτισμού εκτιμούμε ότι στο επόμενο διάστημα -που θα είναι περίπου 40 ημερών- θα έχουμε το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού».

«Με μια μελέτη πλέον στο χέρι, με μια σοβαρή προσπάθεια που έχουμε κάνει και που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι βέβαιο ότι μπορούν θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να γίνει το νέο αρχαιολογικό μουσείο στον χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ. Είμαι αισιόδοξη και αυτή την αισιοδοξία μου θέλω να τη μεταφέρουμε σε όλους τους πολίτες που και αυτοί αγωνιούν για τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης», σημείωσε η κα Τζανετέα.

Πηγή: apela.gr