Αρχική Ν. Κορινθίας Περαχώρα: Έκκληση από Φιλοζωικό σωματείο για συνδρομή βοήθειας

Περαχώρα: Έκκληση από Φιλοζωικό σωματείο για συνδρομή βοήθειας

Το φιλοζωικό σωματείο ΚΟ.ΠΡ.Α.Π. ενημερώθηκε πρόσφατα ότι στην Περαχώρα Κορινθίας άτομο (συλλέκτης) έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ζώων (σκύλους και γάτες), σε εξοχική κατοικία που είχε ενοικιάσει, σε έκταση μερικών στρεμμάτων.

Ο ίδιος δήλωσε παραίτηση και αδυναμία διαχείρισής τους, για πολύ σοβαρούς λόγους. Μέλη του Σωματείου έσπευσαν και διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος. Περίπου 70 σκύλοι, οι περισσότεροι ελεύθεροι, άλλοι περιορισμένοι σε μικρότερους χώρους. Περίπου 30 γάτες έγκλειστες μέσα σε σπίτι 100 τ.μ., σε κατάσταση ακραίας ακαθαρσίας. Λεπτομερής καταμέτρηση δεν έχει γίνει έως τώρα.

Όλα τα ζώα είναι ασυλοποιημένα, φοβικά και κάποια φαίνονται άρρωστα. Ο συλλέκτης ισχυρίζεται ότι τα θηλυκά ζώα είναι στειρωμένα και πως κανένα ζώο δεν έχει ζήσει εκτός της συγκεκριμένης οικίας. Το φιλοζωικό σωματείο ΚΟ.ΠΡ.Α.Π ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του χώρου, αλλά και με τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και με την Π.Φ.Π.Ο. Μέλη του σωματείο ΚΟ.ΠΡ.Α.Π  ηδη σιτίζουν τα ζώα, με τροφές που παρέχει ο ιδιοκτήτης.

Δυστυχώς, όμως  το σωματείο με τις δυνάμεις που διαθέτει αυτή τη χρονική στιγμή, αδυνατεί από κάθε άποψη να αναλάβει πλήρως το έργο που πρέπει να γίνει, για το καλύτερο των πλασμάτων αυτών και αναζητά λύση όσο γίνεται πιο άμεσα.

Ως εκ τούτου, κάνει έκκληση σε όποιον εθελοντή/σωματείο/φορέα/εξειδικευμένη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση και επιθυμεί να συνδράμει.

Για βοήθεια σε τροφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το κατάστημα Δεφεράνος στο Λουτράκι Κορινθίας: 2744028583 και 6906136986.

Για όποια άλλη προσφορά ή στήριξη παρακαλούμε επικοινωνήστε με μήνυμα στη σελίδα στο FB.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟ.ΠΡ.Α.Π