Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καμπανάκι για πλημμυρικά φαινόμενα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Καμπανάκι για πλημμυρικά φαινόμενα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σημεία πέριξ του αεροδρομίου, τα οποία εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων εντός του χώρου του αεροδρομίου, διαπιστώθηκαν μετά από αυτοψία, όπως επισημαίνει με έγγραφό του ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος (Ι) Χρήστος Πεταλάς.

Παρατηρεί ότι στις 25 Ιανουαρίου εμφανίσθηκε έντονη εισροή υδάτων στο βορειοδυτικό τμήμα του αεροδρομίου, από το παρακείμενο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές δυσχέρειες στη λειτουργία του αεροδρομίου και ζημιές. Ο διοικητής αναφέρει, ακόμη, ότι η στάθμη υδάτων του ποταμού Παμίσου κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών συνθηκών φτάνει οριακά το ύψος των αναχωμάτων στα δυτικά όρια του αεροδρομίου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικού φαινομένου.

Το έγγραφο απευθύνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον ΓΟΕΒ Παμίσου, ενώ κοινοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας, μεταξύ άλλων. Με αυτό ζητείται η άμεση παρέμβαση των δύο πρώτων φορέων με τα κατάλληλα μέσα και μεθόδους, προς ενίσχυση των σημείων που παρουσιάζουν κίνδυνο, με σκοπό την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στο χώρο του αεροδρομίου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr