Αρχική Ν. Μεσσηνίας Παππάς από Καλαμάτα: “Tα fake news στην Ελλάδα έχουν τις πηγές τους...

Παππάς από Καλαμάτα: “Tα fake news στην Ελλάδα έχουν τις πηγές τους στη Δεξιά και τα εκμεταλλεύεται πολιτικά η ΝΔ”

Στις εκλογές υπάρχουν δύο δρόμοι, της προοδευτικής συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων και του κράματος δεξιάς-ακροδεξιάς που απειλεί το κοινωνικό κράτος: Το αφήγημα αυτό πρόβαλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη “πορωμένο με τα μνημόνια” και τον κ. Στουρνάρα -χωρίς να τον κατονομάσει- ως τον πιο “αποτυχημένο πολιτικό της Ελλάδας. Σύμφωνα πάντα με το αφήγημα του υπουργού, τα fake news στην Ελλάδα έχουν τις πηγές τους στη Δεξιά και τα εκμεταλλεύεται πολιτικά η Νέα Δημοκρατία.

Μιλώντας αρχικά στους Μεσσήνιους δημοσιογράφους, ο Ν. Παππάς είπε ότι η χώρα ανακτά τις δυνάμεις της και απόδειξη για αυτό αποτελεί η δημιουργία 370.000 θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια είπε ότι το 2019 είναι εκλογική χρόνια και κάλεσε τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές να επιλέξουν υποψηφιους με θετικό πρόσημο. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές και είπε ότι απέναντι στο κράμα δεξιάς-ακροδεξιάς μόνο μια συμμαχία των σοσιαλιστών, των αριστερών και των πράσινων μπορεί να δημιουργήσει έναν προοδευτικό πόλο, αναφέροντας ότι πανευρωπαϊκά ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί για την επίτευξη της συνεργασίας.

Στη συνέχεια ο υπουργός, αφού χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη “πορωμένο με τα μνημόνια”, επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντας ότι είναι ο πιο αποτυχημένος πολιτικός της Ελλάδας. Είπε ακόμη ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε προκρίνει την προληπτική πιστωτική γραμμή που θα εμπόδιζε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας είπε ότι έγιναν πραγματικότητα όσα είχε υποσχεθεί πριν δύο χρόνια ο κ. Παππάς, στην προηγούμενη κάθοδό του στην Καλαμάτα. Δεν γίναμε Βενεζουέλα όπως έλεγαν τότε, είπε ο κ. Κωνσταντινέας σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παππάς αμφισβήτησε τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Υποστήριξε ότι υπάρχει μεθοδολογικό πρόβλημα, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι κοντά και όλοι θα δούμε αν θα επαληθευτεί στην κάλπη το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Απέδωσε μάλιστα τη διατήρηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην υιοθέτηση της ρητορικής της από τη Νέα Δημοκρατία. Στην αρχή λέγαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης άγεται και φέρεται από τον κ. Σαμαρά, αλλά τελικώς φαίνεται ότι τα πιστεύει, είπε ο κ. Παππάς, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για ακροδεξιά στροφή.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενίσχυση των περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά η κατανομή της κρατικής διαφήμισης κατά 70-30 μεταξύ κρατικών και περιφερειακών μέσων. Ο κ. Παππάς είπε ότι το θέμα της βιωσιμότητας των εντύπων είναι δομικό και ότι πρέπει να κοιτάξουμε “έξω από το κουτί” για λύσεις.

Η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη σε σύντομη παρέμβασή της παρατήρησε ότι καταργήθηκε με νόμο η αυτόφωρη διαδικασία κατά των δημοσιογράφων.

Δεν θα ακούσετε εμένα να λέω ότι βγήκαμε από την κρίση, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Παππάς, ενώ υποστήριξε ότι η συζήτηση για το πλεόνασμα έχει ξεκινήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι θα ζητήσει μείωση του πλεονάσματος αφού αποκαταστήσει την αξιοπιστία της οικονομίας, είπε ο κ. Παππάς.

Μιλώντας για την ευφυή γεωργία ο υπουργός υποστήριξε ότι αναπτύσσεται ένα δίκτυο 6.500 επίγειων σταθμών που θα βοηθήσει τους αγρότες στην παραγωγική διαδικασία παρέχοντάς τους χρήσιμα στοιχεία για το κλίμα και τους πόρους που απαιτούνται για τις καλλιέργειες.

Για τη διαστημική πύλη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση και υπενθύμισε ότι λοιδορήθηκε η ίδρυση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας.

Τέλος, για τη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Παππάς είπε ότι είναι μια φίλη χώρα και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα βγάλει στην ανεργία τους πατριδοκάπηλους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Πολιτική εκδήλωση με θέμα “Στα άγνωστα νερά των fake news: Οι ύφαλοι για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό”, διοργάνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στην Καλαμάτα.

Μίλησαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” Νίκος Σβέρκος. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Πηγή: eleftheriaonline.gr