Αρχική Ν. Αχαΐας «Καλό παράδεισο τσολιά μου» – Πένθος για τον θάνατο του 24χρονου εύζωνα...

«Καλό παράδεισο τσολιά μου» – Πένθος για τον θάνατο του 24χρονου εύζωνα από την Πάτρα

Βαρύ πένθος στην Πάτρα για τον ξαφνικό χαμό του 24χρονου εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, Σπύρου Θωμά.

Ο Σπύρος έπαιζε στην Παναχαϊκή και ο προπονητής του, Μάρκος Μυκωνιάτης τον αποχαιρέτησε αναρτώντας μία φωτογραφία της ομάδας εφήβων και γράφοντας: «Καλό παράδεισο τσολιά μου.!!!!!! Υπομονή και δύναμη στην οικογένεια σου».

Αντιστοίχως, η ομάδα του αποτίει φόρο τιμής στον νεαρό κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο ταλέντο και ένα εξαιρετικό παιδί: «Ένα σπουδαίο ταλέντο της ακαδημίας μπάσκετ της Παναχαϊκής και εξαιρετικό παιδί, ο Σπύρος Θωμάς είναι ο 24χρονος εύζωνας που πέθανε αιφνίδια χθες βράδυ…!!!
Μέλος της σπουδαίας φουρνιάς με Μασούρα, Πατσαρούχα, Νικολάου, Ψάρρη, Μαγγιώρο, Κάντα, Κατσή και τα άλλα παιδιά που είχαν βγει 4οι στο πρωτάθλημα εφήβων στην ΕΣΚΑ-Η (σεζόν 2009-10), με προπονητή τον Μάρκο Μυκωνιάτη. Ο Σπύρος ποτέ δεν αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα λόγω… προπονητή και έφυγε πικραμένος από τους «ροσονερι»… Χαρακτήρας – διαμάντι και υπέροχος αθλητής. Απλά απίστευτο….!!!!».

Ο Σπύρος Θωμάς άφησε την τελευταία του πνοή αφότου ολοκλήρωσε τη δεύτερη σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη, βυθίζοντας στο πένθος την Προεδρική Φρουρά.

Ο 24χρονος εύζωνας, είχε καταγωγή από την Πάτρα και  ήταν αθλητής μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο που προερχόταν από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα.

Συλλυπητήρια από τον Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του θανόντος, αιφνιδίως, στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Επισημαίνεται ότι χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.

Ο άτυχος νέος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον άτυχο εύζωνα αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».