Αρχική Ν. Αργολίδος Στο εδώλιο της αίθουσας του δικαστηρίου Ναυπλίου ξανά σήμερα η «μαύρη χήρα»...

Στο εδώλιο της αίθουσας του δικαστηρίου Ναυπλίου ξανά σήμερα η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

Στα δικαστήρια Ναυπλίου εκδικάζεται σήμερα 22 Φεβρουαρίου η υπόθεση της Δήμητρας Βούλγαρη, η οποία είχε αναβληθεί μετά από αίτημα των δικηγόρων στις 30 Ιανουαρίου.

Η χήρα του καπετάνιου κατηγορείται ότι σκότωσε στην Κοιλάδα τον 42χρονο σύζυγό της, Θανάση Λάμπρου, στην αυλή φιλικού τους προσώπου τον Δεκέμβριο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη, σήμερα, Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου είχε ομολογήσει μήνες μετά την τέλεση του εγκλήματος, το καλοκαίρι του 2015. Στην κατάθεσή της, τότε, που είχε διαρκέσει 16 ώρες, τελικά «έσπασε», αφήνοντας πίσω την υπερασπιστική της γραμμή περί «καλοστημένης εμπλοκής» της στη δολοφονία.

Η ίδια νωρίτερα έλεγε στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ψάξουν «αλλού τον δολοφόνο», υποστηρίζοντας ότι η σωματική της διάπλαση δεν θα της επέτρεπε να διαπράξει το φόνο του συζύγου της.

Ο θάνατος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου είχε αρχικά παρουσιαστεί ως αυτοκτονία από τη σύζυγό του. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, φανέρωσε ότι είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένας επίδοξος αυτόχειρας.

Όταν το σενάριο της αυτοκτονίας κατέπεσε, η «μαύρη χήρα» άρχισε να βγαίνει σε εκπομπές, μεταξύ αυτών και της Αγγελικής Νικολούλη, ζητώντας από τις Αρχές να βρουν τους… δολοφόνους.

Η «μαύρη χήρα» τελικά συνελήφθη και η δίκη της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, διαρκώντας έναν μήνα. Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, περιέγραφε την Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου ως άτομο «ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας τον θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους».

Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το Star, αποφάσισε επίσης να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου για να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην δολοφονία. Αυτό έγινε καθώς έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του για τι ακριβώς έκανε εκείνη την κρίσιμη ημέρα.

Η απόφαση η οποία καθαρογράφηκε μετά από πολλούς μήνες διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Μετά από καιρό η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή η όχι του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην υπόθεση, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε εξέταση. Λίγες μέρες πριν ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου (όχι κατηγορούμενου) στις αρχές.

Προηγούμενο άρθροΟ “πανικός” της Νέας Δημοκρατίας …. δια στόματος Μαρίας Σπυράκη;
Επόμενο άρθροΑιφνίδιος θάνατος στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς