Αρχική Ν. Αργολίδος Κηδεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλίου Βασίλης Κόκκινος

Κηδεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Ναυπλίου Βασίλης Κόκκινος

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες (21/2/19) συγγενείς και φίλοι, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρου του Αρείου Πάγου και πρώην Δημάρχου Ναυπλίου Βασίλη Κόκκινο.

Παρόντες στην νεκρόσημο ακολουθία, πολιτικοί, δικαστές, επιχειρηματίες, αλλά και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

Στην κηδεία του πρώην Δημάρχου Ναυπλίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων στην συνεδρίαση της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου αποφάσισε να αποσταλεί στεφάνι, να εκδοθεί ψήφισμα και να δοθεί χρηματικό ποσό σε ευαγές Ίδρυμα της περιοχής στην μνήμη του Βασίλειου Κόκκινου.

Ο Βασίλης Κόκκινος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Υπήρξε πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το 1990 έως το 1996 και πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, στην δίκη με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γεννημένος στην Αταλάντη, το 1929, ο Βασίλης Κόκκινος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1956. Το 1969 προήχθη στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών και το 1973 στον βαθμό του εφέτη, ενώ με τον βαθμό αυτό διετέλεσε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το 1979 και μάλιστα χωρίς να περάσει από τον βαθμό του προέδρου Εφετών. 

Μετά την πτώση της χούντας, από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Μάιο του 1975,παράλληλα με τα δικαστικά του καθήκοντα διετέλεσε δήμαρχος Ναυπλίου, διορισμένος από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η δημαρχιακή του θητεία ολοκληρώθηκε με τις πρώτες ελεύθερες δημοτικές εκλογές. 

Στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 1990, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ηταν πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στην δίκη Κοσκωτά, με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr