Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Τσόγκας: Οι Εθνικιστικές Κραυγές του Βορίδη κυριάρχησαν στην κοπή της πίτας της...

Γ.Τσόγκας: Οι Εθνικιστικές Κραυγές του Βορίδη κυριάρχησαν στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Κορινθίας!

Την Κυριακή 17.2.2019 στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Κορινθίας, επιβεβαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο η στροφή της ΝΔ προς την Ακροδεξιά, όταν ο θιασώτης του δεξιού ακτιβισμού βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης, με τσεκουράτοκαι επιτηδευμένα λαϊκίστικό λόγο, σε ιδεολογικό παραλήρημα του μεσοπολέμου, επιτέθηκε για ακόμη φορά κατά της Αριστεράς!

Θα ήταν οξύμωρο, αν ο κ. Βορίδης έχανε την ευκαιρία να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να σπέρνει το μίσος και το διχασμό, να εκτοξεύει ύβρεις και συκοφαντίες κατά της Αριστεράς, να επαναφέρει στη συλλογική μνήμη τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, να διαστρεβλώνει την ιστορία και εν τέλει να ενοχοποιεί την Αριστερά για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι όμοιοί του!

Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο και είναι και βαρετό!

Αυτά δεν φοβίζουν, προβληματίζουν ίσως, διότι θα ήταν επίφοβο και ανακόλουθο αν ο κ. Βορίδης δεν συκοφαντούσε την Αριστερά και τους αγώνες της, τον διαχρονικό του εφιάλτη!

Προβληματίζει η στάση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, σε μια εποχή που οι ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις, αποκτούν ρόλο και υποστηρικτές!

Προβληματίζει η ανοχή, το χάιδεμα και τελικά η έγκριση των πρακτικών αυτών!

Είναι  φανερό ότι έφτασε ο καιρός να ορθώσουμε τείχη προοδευτισμού και  δημοκρατίας απέναντι στο φάντασμα του φασισμού που μας απειλεί, πριν είναι πολύ αργά, κάπως έτσι  άργησαν και οι άλλοι…

Γιώργος Τσόγκας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας