Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου (Εικόνες)

Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου (Εικόνες)

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο. Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους εργαζόμενους, εξέφρασε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα τους και στα δίκαια αιτήματά τους, ενώ σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου μας να εμποδιστεί η διακοπή του επιδόματος όσων είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, που ξεκίνησε να ξηλώνεται από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνετε ότι αυτοί που εργάζονται για παράδειγμα, στην αποκομιδή των σκουπιδιών, χάνοντας το επίδομα αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη μείωση που θα υποστούν στο μισθό τους, θα παραταθεί και ο χρόνος συνταξιοδότησής τους. Η διαμαρτυρία τους είναι δίκαιη, αγωνίζονται για κατακτήσεις χρόνων και όλη η πόλη πρέπει να είναι δίπλα τους».

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με πορεία στο Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και του μετέφερε τα αίτηματά τους.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Στην συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη.

Πηγή: patrastimes.gr