Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Απάντηση Κουρεμπέ για την επικοινωνιακή επίσκεψη

Μεσσηνία: Απάντηση Κουρεμπέ για την επικοινωνιακή επίσκεψη

Απάντηση γραπτή έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές σε δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου και του υποψηφίου δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεσσήνη.

Ο κ. Κουρεμπές απαντά και στην “Ελευθερία”, με επικριτικό ύφος.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Θεοφάνης Κουρεμπές, σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων του μεσσηνιακού Τύπου που ακολούθησαν μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή δηλώνει τα εξής: «Είναι αντιληπτή η προσπάθεια εκ μέρους της αντιπεριφερειάρχη κυρίας Νικολάκου, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλου να εντάξουν ζωτικά για τους αγρότες ζητήματα, στο προεκλογικό κλίμα και να τα εμπλέξουν με τις προεκλογικές τους αγωνίες. Θα τους συνιστούσα, ωστόσο, να το αποφύγουν. Εκτός αυτού, οι αγρότες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα αν η διοίκηση του ΕΛΓΑ περιορίζει την δραστηριότητά της σε κινήσεις εντυπωσιασμού ή ουσίας. Ως προς το περιεχόμενο των τοποθετήσεών τους θα είχα να πληροφορήσω, τόσο την κα Νικολάκου όσο και τον συντάκτη της “Ελευθερίας” που έσπευσε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς της, ότι ο ΕΛΓΑ ως δημόσιος οργανισμός καλύπτει ό,τι προβλέπεται από το νόμο και τον σχετικό κανονισμό και δεν κινείται και αποφασίζει με τρόπο αυθαίρετο. Κάτι που θα μπορούσε να τους επιβεβαιώσει και ο κ. Αθανασόπουλος, ως υπάλληλος του ΕΛΓΑ… Προς δε, τώρα, τον κ. Αθανασόπουλο και τα περί “επικοινωνιακού τύπου” επίσκεψης που έκανα στην περιοχή, θα ήθελα να του θυμίσω ότι και πριν έναν χρόνο είχα πραγματοποιήσει ανάλογη. Τότε, βέβαια, δεν είχε χαρακτηριστεί από μέρους του ως επικοινωνιακή και μόνο, προφανώς επειδή τότε δεν βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο… Επειδή, όμως, η επίσκεψή μου αυτή ήταν μια επίσκεψη ουσίας και λύσεων όπως συνήθως, πάμε στο διά ταύτα. Ενημερώνω, λοιπόν, ότι κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο και τη συνεννόηση με το ΥΠΑΑΤ που ακολούθησε, βρέθηκαν λύσεις για την πατάτα που λόγω της πλημμύρας δεν είχε φυτρώσει, για το θέμα της στήριξης των αγροτών στο νομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον πατατόσπορο από προβληματική σπορομερίδα, αλλά και για την παροχή βοήθειας για τη διευθέτηση ζητημάτων με τη ΔΕΗ.

Οσο για το μεγάλο πρόβλημα με τον δάκο και το γλοιοσπόριο ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του ΥΠΑΑΤ και το αίτημα για στήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπου υπάρχει δράση στην οποία εμπλέκονται πολλοί φορείς, εάν δεν λειτουργήσει σωστά, οι ευθύνες επιμερίζονται στους εμπλεκόμενους. Το ζητούμενο είναι να προσπαθούν όλοι για να βρεθεί λύση. Και στην προκειμένη περίπτωση μόνο το ΥΠΑΑΤ ασχολείται με την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών. Η διοίκηση του ΕΛΓΑ βρίσκεται στη θέση της όχι μόνο για να τηρεί το νόμο αλλά και για να δίνει λύσεις, όπως στην περίπτωση της πατάτας στη Μεσσήνη. Θυμίζω ότι η μη τήρηση του νόμου την προηγούμενη δεκαετία χρέωσε τον ελληνικό λαό με 4 δισ. Γιατί όμως τόσος κουρνιαχτός από μια επίσκεψη; Την απάντηση φαίνεται να δίνει η τελευταία πρόταση του άρθρου στην “Ελευθερία”. Κάποιοι ενοχλούνται από το “προοδευτικό μέτωπο” τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην Περιφέρεια και στους δήμους. Δικαίωμά τους. Αρκεί να μην μπλέκουν στις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις, τους παραγωγικούς φορείς που χειμάζονται»”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr